Dolar 18,8865
Euro 20,1140
Altın 1.113,74
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 15°C

10,3 bin öğrenci uyum eğitiminde

Giresun’da, okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze uyum eğitimleri devam ediyor.

10,3 bin öğrenci uyum eğitiminde
Eylül 8, 2022 6:30 am
192

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu uyum eğitimlerini yerinde görmek üzere okulları ziyaret etti. Çalışmalar konusunda yönetici ve öğretmelerden bilgiler alırken velilerle de sohbet etme imkânı buldu. Tosunoğlu, uyum eğitimleri ile çocuk, aile ve öğretmen iş birliğinin güçlendirilmesi, velilerin de katılımıyla önemli farkındalık oluşturulması, hedeflendiğini söyledi. Tosunoğlu, okul öncesi eğitim programında velilere; okul öncesi eğitim nedir, okul öncesi eğitimin önemi, uygulanan eğitim programları, çocuğun okulda bir günü nasıl geçmektedir,  okula uyum sürecinde öğretmenden ve okul yönetiminden beklentiler ve velilere tavsiye niteliğindeki sunum ve etkinlikler yapıldığını, eğitim hayatına adım atan öğrencilerimizin okulu ve sınıfı tanımaları, öğretmenle tanışmaları, arkadaşlarıyla tanışma ve iletişim kurmaları, sınıf kurallarını tanımaları, okula karşı olumlu tutumlar geliştirmeleri için uyum etkinlikleri düzenlendiğini ifade etti.

Giresun’da uyum eğitim programına 5 bin 818 okul öncesi, 4 bin 566 da 1. Sınıf öğrencisinin katıldığını belirten Tosunoğlu, “velilerimize yönelik uyum eğitimlerine ise Okul Öncesinde 4.963 öğrenci velisi, İlkokul 1. Sınıfta 3.723 öğrenci velisinin katıldığını, okula uyum programının hafta boyunca düzenlenecek sunum ve etkinliklerle devam edecek. Uyum eğitimlerinde yer alan tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize gösterdikleri ilgi ve katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi. 5 Eylül de okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıflara başlayan öğrenciler için uygulanacak uyum programı 9 Eylül’de sona erecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıf öğrencileri ile ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanacak uyum programı ise 12 Eylül’de başlayıp 16 Eylül’e kadar sürecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.