Dolar 18,8877
Euro 20,1561
Altın 1.115,22
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

2022 Tatbikat Yılı yoğun uygulamalarla devam ediyor

AFAD, “2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında, yereldeki uygulamaları yoğun şekilde gerçekleştiriyor.

2022 Tatbikat Yılı yoğun uygulamalarla devam ediyor
Eylül 16, 2022 7:54 am
179

Afet yönetiminde etkin olan yerel ekipleri, tatbikatlar sayesinde güçlendiriyor. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve İl Afet Müdahale Planı doğrultusunda gerçekleştirilen uygulamalarda, ekiplerin olumsuzluklara müdahale kabiliyeti test ediliyor. Hem birçok ilin katıldığı bölgesel düzey hem de yerel düzey tatbikatlar, noksanların giderilmesini sağlıyor. Şimdiye kadar 57 bin 278 tatbikatın gerçekleştirildiği Tatbikat Yılı boyunca, toplam 70 bin tatbikat yapılması hedefleniyor.

Afet anına hazır olmak, zararlardan korunma adına hayati önem taşıyor. ‘O ana’ hazırlayan doğru davranış şekillerini ve becerilerini kazanmak ise ancak sık pratik ve uygulamayla mümkün oluyor. Bu nedenle 2021 Afet Eğitim Yılı’ndan gelen toplum hafızasındaki birikim, 2022 Afet Tatbikat Yılı’nda uygulamaya dökülüyor. Çünkü afette canların korunması, refleks haline gelen doğru davranışlar ve becerilerin önceden kazanılmasıyla mümkün hale geliyor.

TATBİKATLAR, MÜZELERDEN CEZA VE TEVKİF EVLERİNE, HUZUREVLERİNDEN OSB’LERE KADAR UZANDI

Tatbikat Yılı kapsamında 9 bölgesel düzey TAMP Tatbikatı, 48 il düzeyinde tatbikat gerçekleştirildi. Toplumdaki her bireye ulaşılması için farklı pek çok noktada tatbikatlar yapıldı. Bu kapsamda, 51.159 üniversite ve okulda, 1.041 müftülük ve eğitim merkezinde, 302 hastanede, 70 adliye ile ceza ve tevkif evinde, 187 organize sanayi bölgesinde, 257 öğrenci yurdunda, 111 kültürel yapı ve müzede, 870 apartman ve sitede, 2.924 kamu binasında, 94 huzurevinde, 73 kütüphanede ile 130 havalimanı, otobüs terminali, AVM, gümrük limanı, sendika ve spor müsabakasında tatbikatlar gerçekleştirildi.

3 AYDA 19 İLDE HEM SAHADA HEM MASABAŞINDA TATBİKAT

Son aylarda, Ankara, Diyarbakır, Elazığ ve Kayseri’de Bölgesel TAMP Tatbikatları gerçekleştirildi. Sinop, Giresun, Kastamonu, Niğde, Şırnak, Hatay, Tekirdağ, Muş, Kars, Ağrı, Bolu, Batman, Çanakkale, Zonguldak ve Erzurum’da tatbikatlar yapıldı. Yerel tatbikatlar hem masabaşı hem saha tatbikatı olarak gerçekleştirildi.

FARKLI KURUM VE KURULUŞLARDAN EKİPLER KATILIYOR

Yerel ve bölgesel tatbikatlara, AFAD, Jandarma, Emniyet, İtfaiye, UMKE, bakanlıkların bölge ve il müdürlükleri, Türk Kızılay, Belediyeler, özel sektör kuruluşları, AFAD Gönüllüleri, STK’lardan gönüllüler ve AFAD Akreditasyon Sistemi’ne dâhil olan ekipler ile akreditasyon süreci devam eden ekipler katılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.