Dolar 18,8833
Euro 20,0180
Altın 1.102,18
BİST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 12°C

3 kitap okurlarıyla buluştu

Giresun Belediyesi Kültür Yayınları Giresun’un tarihine ışık tutuyor

3 kitap okurlarıyla buluştu
Aralık 3, 2022 6:58 am
120

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla kurulan Giresun Belediyesi Kültür Yayınları’nın yayımladığı üç kitap şehir tarihine ışık tutuyor.

Belediye Kültür Yayınları ilk olarak 2020 yılında araştırmacı Mehmet Fatsa’nın “Kurumları ve Yapıları ile Giresun Şehri” adlı kitabı ve devamında 2 kitabı Giresun’un kültür hayatına kazandırdı.

Profesyonel bir yayıncılık anlayışı oluşturma bilinci çerçevesinde Giresun Belediyesi Kültür Yayınları’nı kurduklarını ifade eden Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Geride bıraktığımız yıllar içinde Giresun ilini ve kültürel değerlerini ele alarak inceleme konusu yapan çeşitli etkinliklere, özel bazı çalışmalarla çok kıymetli bir bilgi havuzu oluşturulmuşsa da bu alanda mevcut boşluk tam olarak doldurulamamış, şehrin tarihi derinliğini sergileyecek başka çalışmalara duyulan ihtiyaç devam etmiştir. Bizlerde şehrin hafızasına sahip çıkarak sözlü kültürden yazılı kültüre geçişle kitaplarımızı Giresunlular ile buluşturduk. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne şehrimizin kültürel değerlerini yaşatmaya ve kalitesini arttırmaya büyük önem veriyoruz. Bu anlamda birçok çalışmaya imza attık. Giresun Belediyesi Kültür Yayınları çalışmamızda bu bilinçle yürüttüğümüz çalışmalardan bir diğeri. İlk olarak şehrimizin kültür ve sanat gazetesi olan “Şehir ve Düşünce”yi hayata geçirdik. Bunun yanı sıra üç farklı kitabı halkımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.

İlk olarak değerli tarihçimiz Mehmet Fatsa’nın “Kurumları ve Yapıları ile Giresun Şehri” adlı kitabını okuyucularına sunduk. Çok ilgi gören bu kitabımız geçtiğimiz günlerde üçüncü baskısını yaptı. Bu kitabımızda Giresun şehrinde mevcut veya yıkılmış Osmanlı dönemi yapılarıyla ilgili elde edilebilen tüm veriler derlenerek bir bütünlük sağlanmaya çalışılmıştır. Hemen ardından yine şehrimizin kıymetli tarihçilerinden Ayhan Yüksel Hocamızın “Giresun Nikah Kayıtları” kitabını yayımladık.  Bu kitabımızda da 19. Yüzyıldan itibaren düzenli şekilde kayıt altına alınan müstakil nikah defterleri ve mahkeme sicillerindeki ilgili belgelerden oluşmaktadır. Üçüncü olarak da şehrimizin önemli değerlerinden rahmetli Ömer Erden Menteşeoğlu’nun notlarından, oğlu Hüseyin Gazi Menteşeoğlu tarafından hazırlanan ve 100 yılı aşkın bir tarihe sahip olan Giresun basınını incelediğimiz “Giresun Basın Tarihi” kitabını çıkardık.” diye konuştu.

Başkan Şenlikoğlu, bunun dışında üç farklı kitap çalışmalarının sürdüğünü bildirerek: “Çok değerli hocalarımız ile çalıştığımız, Cumhuriyetimizin 100. yılının başlarında çıkarmayı hedeflediğimiz “Giresun İl Yıllığı” ve “Şehir Hafızası” kitaplarımızın çalışmalarında sona gelindi. Bunun dışında “Yaşadığımız Şehir” adlı bir kitabımız da kısa sürede okurları ile buluşacak.” bilgisini verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.