Gezmiş: “Sel’in zararları giderilmeli” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş,  Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; Giresun’da yaşanan sel felaketini dile getirerek, kaybolan vatandaşın bulunmasını ve zararların giderilmesini istedi.

Gezmiş: “Sel’in zararları giderilmeli” dedi.
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.07.2023
155
A+
A-

Milletvekili Gezmiş konuşmasında şunları söyledi: “Temsil ettiğim Giresun ilinde son yıllarda acı sonuçlar doğuran sel felaketleri yaşadık/yaşıyoruz.

23 Ağustos 2020’de 14 vatandaşımızı kaybettik.  2021’de HES kapaklarının açılması sonucu da 20 yaşındaki Umut Sarı yaşamını yitirmişti.

Geçtiğimiz hafta Duroğlu beldemiz ve Keşap ilçemizde yaşanan taşkında Rıdvan Coşar adlı vatandaşımız kayboldu ve maalesef bulunamadı. Kaybedilen arazi için de keşif işlemi devam ediyor.

KÖYDES VE AFAD DESTEĞİ YETERSİZ

Taşkınların yaşanma sıklığı ve artan maddi kayıpların yükü İl Özel İdaresi ve KÖYDES üzerinden aktarılan kaynaklarla karşılanamıyor. AFAD üzerinden aktarılan kaynaklar da yeterli  olmuyor.

Aksu, Yağlıdere, Harşit  Gelevera vadilerinin yağış risk analizleri güncellenerek yatırım planlamalarının buna uygun yapılması gerekmektedir.

İlimin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli bütçenin ayrılması ve kaybolan vatandaşımızın bulunması için çalışmaların devam etmesini istiyorum”

REKLAM ALANI