Özgürlük yolu projesi başladı

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Şehrimizin tarihi ve kültürel varlıklarını gün yüzüne çıkartıyoruz” dedi.

Özgürlük yolu projesi başladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.07.2023
75
A+
A-

Giresun’un tarihi-kültürel varlıklarını gün yüzüne çıkararak turizme kazandırma çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Giresun Belediyesi bir projeye daha start verdi.

Kale Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve vatandaşlar arasında Özgürlük Yolu olarak bilinen ve gerek Giresunluların gerekse yerli ve yabancı turistlerin ilgi alanı olan bölgenin daha modern ve daha güzel bir hale gelmesi amacıyla hazırlanan projeye kazma vuruldu.

DOKAP destekli ‘Özgürlük Yolu Yenileme ve Çevre Düzenleme’ projesi kapsamında altyapı çalışmalarının yanı sıra, vatandaşların konforlu bir alan içerisinde keyifle vakit geçirebilmeleri için 900 metrelik alan içerisinde; 250 m demir korkuluk, 1.877 m2 begonit parke, 3.300 m2 doğal granit parke taşı, 14 adet çift kollu aydınlatma direği, 54 adet tek kollu aydınlatma direği ile aydınlatılma için de 80 adet projektör gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

Gerek gezi ve dinlenme alanı gerekse muhteşem deniz manzarasıyla ilgi çeken Özgürlük Yolu’nun projesinin kısa zamanda tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulması hedefleniyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Özgürlük Yolumuz yıllardır unutulmuş ve kaderine terk edilmişti. Bu güzelliğimize el atalım istedik ve proje başlattık. İnşallah tamamlanıp vatandaşlarımızın hizmetine sunulduğunda Özgürlük Yolumuz çok güzel hale gelecek. Şehrimizi güzelleştirmek, değerlerini gün yüzüne çıkararak vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin kullanımına sunmak adına çalışıyoruz. Projemiz şimdiden Giresun’umuza hayırlı olsun.” dedi.

REKLAM ALANI