Sağanak yağışlar nedeniyle Piraziz’i sel bastı!

Etkili olan sağanak yağmur sonrası Piraziz ilçesinde bazı ev ve iş yerleri su baskını yaşandı.

Sağanak yağışlar nedeniyle Piraziz’i sel bastı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.07.2023
498
A+
A-

AFAD evlerinde mahsur kalan üç vatandaşı kurtarırken, belediye ekipleri ise su tahliye çalışmalarına başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kırmızı kod ile uyarısının ardından Giresun merkez ve bazı ilçelerde sağanak yağış etkili oldu. Etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerden Piraziz ilçesinde bazı ev ve işyerlerine su baskını yaşandı. İlçenin Yenimahalle Emniyet Caddesinde bodrum katında yaşayan bir evde ise mahsur kalan üç kişi AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olayla ilgili herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, ilçede su baskını yaşanan ev ve işyerlerinde su tahliye çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

MAHSUR KALAN 3 KİŞİYİ AFAD KURTARDI

Giresun’ da yaşanan sağanak yağış Piraziz İlçesi’nde de hasara neden oldu. Bodrum katları su bastı, bazı vatandaşlar da büyük tehlike atlattı. İlçenin Yenimahalle, Emniyet Caddesi’ nde bir iş yerinin bodrum katında mahsur kalan 3 kişi AFAD Giresun ekibi tarafından kurtarıldı.

AFAD’ dan yapılan açıklamada vatandaşların olası sel afetlerine karşı dikkatli olmaları istenirken şu uyarılarda bulunuldu:

” Giresun ilimiz 8 Temmuz itibariyle afet tehlikesine sebep olabilecek aşırı yağışların etkisinde kalmaktadır. Halkımız bu nedenle temkinli davranmalı, bilhassa dere yataklarından uzak durmalıdır. Bir süre heyelan riski taşıyan fındık bahçelerine gidilmemeli, deniz kenarlarına yaklaşılmamalıdır.”

AFAD’ tan yapılan açıklamada ayrıca, “Yaşadığınız veya rastladığınız herhangi bir olumsuzluk durumunda 112’yi arayarak ihbarda bulunabilir, bilgi verebilirsiniz. Lütfen 112 hattını gereksiz yere meşgul etmeyiniz” denildi.

AFAD ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Karadeniz Bölgesi’nde yaklaşık 130 kilogram yağış alındığını, buna bağlı olarak bine yakın heyelan ve toprak kayması olduğunu ve 15 ile yeniden turuncu uyarı verildiğini belirterek, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4’ü sarı 15’i turuncu uyarı verilen 19 ilde mahsur kalan vatandaşların helikopter, bot ve iş makineleriyle kurtarıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, 2 bin 156 ihbar alındığına dikkat çekti.

REKLAM ALANI