Kamu-Sen: Memur maaş artışları yeniden hesaplansın

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendikalar memur zammı teklifine ilişkin tüm illerde ortak basın açıklaması yaptı.

Kamu-Sen: Memur maaş artışları yeniden hesaplansın
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.07.2023
38
A+
A-

Kamu-Sen Giresun İl Başkanı Tacettin Engin, Atatürk Meydanı’nda yapığını basın açıklamasında, TBMM’ye sunulan yüzde 11,77’lik enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden gelen yüzde 6’lık artış ve seyyanen yapılan 8 bin 77 TL’lik zammın emekçilerin beklentisini karşılamadığını söyledi. Seyyanen yapılan 8 bin 77 TL zammın ise taban aylığa yapılmadığını ve emekliliğe yansımayacağını söyleyen Engin, “22 bin TL’lik en düşük dereceli memur maaşı içinde 11 bin 128 TL’lik kısmı emekli maaşı hesabına dahil edilmeyecektir. Bu teklif yasalaşırsa emeklilik sistemindeki var olan adaletsizlik büyüyecek, emeklilik memurlar açısından kabusa dönüşecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11 Mayıs 2023’te en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıkladığını hatırlatan Kamu-Sen İl Başkanı Engin, “O günden bugüne yaşanan ekonomik gelişmeler, yapılacak artışın kamu çalışanlarının zararını telafi etmeye yetmeyeceğini göstermektedir. Açıklama yapıldığı gün 22 bin TL’nin karşılığı 1125 dolar, 1026 euro ediyordu. Bugün ise 22 bin TL karşılığında 844 dolar, 733 euro alınabiliyor. Memura vadedilen artış daha yapılmadan erimiştir. 22 bin TL alım gücü bakımından 11 Mayıs’tan bugüne 281 dolar, 253 euro erimiştir” diye konuştu.

TEKLİF REVİZE EDİLMELİ

Temmuz ayında yapılması planlanan memur zammının yetersiz ve eksik olduğunu söyleyen Engin, “Emekliliğe yansımayan, adaletsizliği artıran, verilen sözleri tam olarak karşılamayan böyle bir uygulamayı kabul etmiyoruz. Bu yanlıştan dönülmeli, teklif revize edilmelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak aksaklıkların düzeltilmesi için her türlü girişimde bulunacağız mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

REKLAM ALANI