Yetenek ile öğrenci alan okullara başvuru çalışmaları

Giresun’da, Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan “Yetenek İle Öğrenci Alan Okullara Başvuru Kılavuzu 2023” doğrultusunda çalışmalar devam ediyor.

Yetenek ile öğrenci alan okullara başvuru çalışmaları
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.07.2023
42
A+
A-

Giresun’da, yetenek sınavı ile öğrenci alan Giresun Güzel Sanatlar Lisesi ile Giresun Spor Lisesinde yetenek sınavları 10-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında uygulanmaya başladı.

2002 yılından itibaren ilimizde kültür sanat alanında düzenlediği konser, sergi ve tiyatro vb. program ve etkinliklerle her zaman adından söz ettiren Giresun Güzel Sanatlar Lise yetenekli öğrencileri tespit ederek bünyesinde eğitim vermek amacıyla randevu esasına dayanarak yetenek sınavları yapılıyor. Yine 2010 yılından itibaren ilimiz sporuna katkıda bulunan, pek çok dalda milli sporcu yetiştiren, çeşitli branşlarda Türkiye, Avrupa ve Dünya derecelerine sahip sporcularıyla göğsümüzü kabartan Giresun Spor Lise bünyesinde de yetenekli gençleri tespit amacıyla 10 -16 Temmuz tarihleri arasında sınavlar uygulanmaya başlanıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Giresun ili olarak akademik başarıların yanında, sanat ve sporda ulusal ve uluslararası birçok dereceler elde ettiğini vurguladı. Tosunoğlu, memnuniyet verici bu başarıların ilimizde spor ve sanat alanlarında verilen nitelikli eğitimin meyveleri olduğunu altını çizdi.

REKLAM ALANI