Milletvekili Gezmiş, halkın içinde

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinin ardından Giresun’a dönerek, halkla buluşmaya başladı.

Milletvekili Gezmiş, halkın içinde
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.07.2023
29
A+
A-

Milletvekili Gezmiş, ilçe ilçe, belde belde gezerek, halkın sorunlarını bire bir dinliyor. Milletvekili Gezmiş ilk ziyaretini Çavuşlu Beldesi’ne gerçekleştirdi. Gezmiş, Çavuşlu beldesine giderek, yöre halkının beldede bulunan çöp tesisine dair tepkilerini dinledi.

Tesisten kaynaklı olumsuzlukları bizzat yerinde gördüğünü bildiren Milletvekili Gezmiş, “Bu tesis öncelikle suyumuzu, toprağımızı, havayı kirletmiş ve çevreye pis bir koku salmış. İnsan yaşamını tehdit etmekte ve çevre felaketine de sebep olmaktadır. Tesise ilişkin ÇED davaları ve  kapatma davaları da yıllardır sürmekte, Yöre halkımız haklı olarak mahkeme kararlarının uygulanmasını talep etmektedir. Bu konuyla alakalı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması için yazılı soru önergesi verdim. En kısa zamanda gelecek cevabı yöre halkımızla paylaşacağım. Çavuşlu halkımızın her zaman yanındayım, başlattıkları hukuk nöbetini destekliyorum. Talepleri doğrultusunda mücadele devam edeceğim ve gelişmelerin takipçisi olacağım. İnsan sağlığından daha önemli birşey olmadığının altını çizerek; bu ve benzer tesislerin doğaya da, hukuka da uygun yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu sorun mutlaka çözülmeli, Çavuşlu halkımız temiz suya, temiz havaya ve temiz toprağa kavuşmalı” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI