Görele esnafından örnek davranış

Görele’de esnaflık yapan Serdar Şahin, önemli bir projeyi hayata geçirerek, ev sahipliği yaptı.

Görele esnafından örnek davranış
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.07.2023
67
A+
A-

Görele’de esnaflık yapan Serdar Şahin, engelli vatandaşların rahatlıkla girip alışverişlerini yapabilmesi için işyerinin önüne engelli rampası yaptırarak, ‘Engelli Dostu İşyeri’ adı altında önemli bir projeye öncülük etti. Şahin, işyerinin önüne engelli rampası yaptırarak, bu davranışıyla ilçede engelli rampası bulunmayan işyerlerine de örnek oldu.

Her bireyin hayatında engellilik bir durumunun olduğunu belirten Şahin, başlatmış olduğu projeye diğer esnaflardan da destek beklediğini söyledi. İlçede engellilerin hayatını kolaylaştırmanın çok kolay yollarının olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

“Neden işyerlerimizin önünde bir engelli rampası olmasın? Neden engelli vatandaşlarımızın özgürce alışverişini kendileri yapmasın? Neden bizler yaşadığımız bu hayatta engelli bireylerimizin farkında değiliz? İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızı görmezden gelemeyiz. Herkes bir engelli adayı olduğunu unutmamalı, onların menfaatine dokunur projelere imza atmalıdır. Gelin ilçe esnafı olarak ‘Engelli dostu işyeri’ olalım ve engellilerimizin hayatına dokunalım. Engellilerimizde özgürce dolaşarak alışverişini yapsın. Projeme ilçemizde katkı bekliyorum” dedi.

Genel merkezi Görele’de bulunan Karadeniz Omurilik Felçliler Derneği Başkanı Asiye Divli ise, bu duyarlılığından dolayı esnaf Şahin’e teşekkür etti.

Divli, Şahin’in projesine destek beklediğini de belirterek, “İlçemizde birkaç duyarlı esnafımızın dışında ne yazık ki işyerinin önünde engelli rampası bulunmuyor. Engelli kardeşlerimin özgürce, kendi iradesiyle alışverişlerini yapma özgürlüğü de kısıtlı. Ben engelli kardeşlerim için tüm esnaflarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. İşyerlerimizin önüne lütfen engelli rampası koyalım ve engelleri kaldıralım. İlçe esnafımız Serdar Şahin’e duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm esnaflarımızı kampanyamıza destek olmaya bekliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI