Karadeniz Çepnileri çalıştayı verimli geçti

Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Eğitim Araştırma Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Federasyonu Genel Başkanı Harun Özdemir, “Karadeniz Çepnileri” çalıştayının sonuç bildirgesini paylaştı.

Karadeniz Çepnileri çalıştayı verimli geçti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.07.2023
Düzenleme: 27.07.2023 02:10
51
A+
A-

Özdemir, Türk Oğuz boyunun en önemli kolu olan ve Giresun şehrin en önemli kurucularının soy ve boy bağı Çepnilerin bölgede ilk yerleşim, yaşam tarzı gelenek anane, göreneklerinin en somut ve bilimsel şekilde ele alınacağı “Karadeniz Çepnileri” Çalıştayının 20-21 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildiğini kaydetti.

Çalıştaya, Giresun, Trabzon, Ordu, Samsun, İstanbul ve Ankara’dan katılan akademisyen ve bilim insanlarının Çepnilerinin tarihine ışık tuttuğunu belirten Özdemir, “Federasyonumuz kurulduğu günden bu yana amacına uygun boydaş ve soy bağı olan bireyleri bir araya toplayarak kardeşlik, vatan sevgisi, aidiyet duygusunu ön planda tutarak doğru vatandaşlık bilincine ulaşma hedefiyle büyümeye doğru organizasyonlar yapmaya özen göstermektedir. Bu hedefler ışığında Türkiye Cumhuriyetinin kurucu çimentosu Giresun’un yiğit Çepni Beyi Osman Ağa’nın şehrinde Karadeniz Çepnileri Çalıştayı yapmış olmaktan büyük bir onuru yönetim kurulu olarak yaşıyoruz.  Çalıştayımıza Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelmiş olan Çepni boyu üyelerine Giresun şehrini en güzel şekilde tanıtmak ve Vilayeti Çepni olarak bilinen bu güzide şehri doyasıya yaşatmak tan mutluyuz. Çalıştayımız hitamında yine geleneklerimize uygun otçu göçünü 22 Temmuz Cumartesi günü kahvaltı sonrası yapacağımız Sis dağı Yaylası turu ile tamamladık. Karadeniz Çepnileri Çalıştayını Giresun şehrinde yapılması için bizleri en iyi şekilde ağırlayan Giresun Belediye Başkanı Av Aytekin Şenlikoğlu’na, Bizlere Giresun da mihmandarlık yapan MHP Giresun milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’a, Sis dağı şenliklerinde bizleri ağırlayan Şalpazarı belediye başkanı Refik Kurukız’a, yönetim kurulumuz adına teşekkürü borç biliyorum. İş Birliği ile Çepni boylarının en güzel şekilde anlatılmasını sağlayan Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Balcı ve Üniversitelerden gelen bütün akademisyenlere ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI