Kalp gözleriyle görüp, hissediyorlar

Görme engelliler ‘Aytaç Kampı’nda buluştu

Kalp gözleriyle görüp, hissediyorlar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.07.2023
35
A+
A-

Bulancak ilçesinde görme engelli öğrenciler için kamp düzenleniyor.

Göktan Güçlü, Ayşe Engin ve Cem Mutlu Türseven koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kamp eğlenceli ve eğitici etkinlikler gerçekleştiriliyor. Kalp gözleriyle gören ve hisseden çocuk ve genler çok mutlu bir kamp geçiriyor. Bulancak’ta görme engelli öğrenciler için “Aytaç Görme Engelli Kampı” 21-28 Temmuz’da gerçekleştiriliyor. Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, ilçede kurulu olan İnovasyon Merkezinde yapılan kampa Adana, Ankara, Balıkesir, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Şanlıurfa ve Bulancak’tan görme engelli 25 öğrenci ile aileleri katılıyor. Kampa Türkiye’nin fark illerinden 7 öğretmen ise destek veriyor. Öğrenciler kampta eğitimler, eğlenceler, at binme, gastronomi, drama, tarım ve doğa eğitimi, yüzme, ekolojik ve teknolojik çalışmalar, müzik, spor ve gezi gibi aktivitelerle sosyalleşme imkanı bulunuyor.

Kampın ev sahipliği yapan Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, farklı illerden gelen görme engelli çocuk ve gençleri kampta buluşturmayı planladıklarını belirterek, “Çok kıymetli proje ortaklarımızla birlikte, Bulancak’ta çok güzel bir kamp yapıyoruz. 25 görme engelli çocuğumuz ve onların sevgili ailelerini Bulancak’ta bir araya getirdik. Hem çocuklarımıza hem de velilerimize çeşitli eğitici etkinlikler düzenliyoruz. Bu projenin yürümesi aşamasında Bulancak’ın tüm kamu, kurum ve kuruluşları bizlere destek veriyorlar. Amacımız hem ülkemizdeki görme engelli çocuklarımızı kendi arkadaşlarıyla tanışması hem de ülke dışındaki Amerika’daki, Azerbaycan’daki görme engelli çocuklarla iletişim haline gelmelerini sağlamak” dedi.

Kampa gönüllü olarak destek veren Çocuk Gelişim ve Eğitimi Öğretmeni Gönül Güçlü “Projemize yaklaşık 3 yıl önce, çocukları pandemi döneminde zoom üzerinde çalışmalar yaparak başladık. Orada çocukların kendilerini ifade edebilmesi, birey olarak neler yapabileceklerini farkında olmalarını öğretmekti amacımız. Bu çocukların hepsi farklı şehirlerden geldiler. Urfa’dan Antep’ten, Adana’dan, Maraş’tan, Balıkesir’den, İstanbul’dan, Ankara’dan hepsi zoom üzerinde birbirini tanıyordu ama birlikte olmaları bu kamplar sayesinde oldu. Bu kamplarda çocuklara bireysel hareket edebilme davranışlarını öğretmek ve kazandırmak asıl amacımız” diye konuştu.

Balıkesir’den gelen görme engelli annesi Hatun Bergin, bu kamp sayesinde hayata başka bir pencereden bakmaya başladıkların ifade ederek, “Çocuklarımıza ayrı bize ayrı eğiti eğitimler veriliyor. Ayriyeten Türkiye’nin her yerinden gelen velilerle burada tanıştık. Burada arkadaş olduk. Burada dertlerimizi patlaştıkça, dertlerimizin azaldığını gördük. Herkese çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Görme engeli öğrenci Rümeysa Sancak ise şunları söyledi;

“Burada olmak çok güzel bir duygu, burada bütün arkadaşlarımızla çok eğleniyoruz. Düğme dikiyoruz, ayakkabı bağıcımızı bağlamayı öğreniyoruz çok güzel geçiyor kampımız. Daha önce böyle bir kampa katılmamıştım. Hem öğrenmek amaçlı hem eğlence amaçlı çok güzel bir kamp oldu. Özgüvenim arttı, bağımsız hareketimde daha iyileşti. Burada kendime bir sürü yeni deneyimler kazandırdım.”

Göreme engelli genç Oğuzcan Saygılı da şunları kaydetti;

“Bu yıl İsviçre’de çocuklar komitesinde ülkemizi temsil ettim İngilizce olarak. Türkiye’deki engelli çocukların sorunlarından ve neler yapılabileceği konularında bilgiler vermeye çalıştım, tecrübelerime dayanarak. Amerika’da da kamplara katıldım. Her ay düzenli olarak yapılan günü birlik kamplarımız cardı onlarda da yer aldım. Oradaki kamplarda sadece akademik olarak ve belli, başlı alanlarda yapılıyor. Buradaki kampta aslında sadece bağımsızlıktan yana sıra özgür olmayı ve bağımsız olmayı da öğreniyoruz.”

REKLAM ALANI