Kira konusunda gerekli önlemler almalıdır

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Başkanvekili Ercan Ayhan, “Kira artışlarında esnaf ve sanatkârlar kaderi ile başbaşa bırakılmamalıdır” dedi.

Kira konusunda gerekli önlemler almalıdır
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.08.2023
59
A+
A-

Ayhan yaptığı açıklamada, kira artış oranının TÜİK verilerine göre konutlarda % 25 olarak,  işyerlerinde ise % 59,95 olarak açıklanmasına rağmen evlerde ve işyerlerinde esnaf ve sanatkârların mal sahipleriyle sıkıntılı bir şekilde karşı karşıya bırakıldığı kaydetti. Ayhan, “Anayasamızın 173’nci maddesi gereğince ‘Devlet, esnaf ve sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır’ hükmü doğrultusunda devletimiz gerekli önlemleri almalıdır” ifadelerini kullandı.

GESOB Başkanvekili Ayhan açıklamasında şunları kaydetti;

“Çok yüksek oranda kira artışları Esnaf ve Sanatkârlarımızı çok zorda bırakmaktadır. Esnafın evi, işyeri kira bu artışlar esnaflarımızı işyeri kapanışlarıyla karşı karşıya bırakılmaktadır.  Bazı mal sahipleri kirayı artırmayıp esnaflarımızın ev ve işyeri sahipleri tapudan bir başkası adına satışlar yaparak mahkeme kararı ile tahliye işlemleri yaptırmaktadır. Esnaf ve Sanatkârlarımızı koruyup kollayacak kanunların çıkması ve denetlenmesi ve mal sahiplerinin yüksek oranda artışlarının önüne geçilmesi gerekmektedir. Esnaflarımızın bu tür yüksek kiralarla karşı karşıya kaldıklarında ve diğer mesleki sorunlarla karşılaştığında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimize müracaat etmeleri bizler için önemlidir, hiçbir Esnaf Sanatkârlarımız yalnız değildir. Bu konuda gerektiğinde her türlü hukuki mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz.”

REKLAM ALANI