Hazırlıklar gözden geçirildi

28 Ağustos’ta, 2023 yılı fındık alım kampanyası için kapılarını açacak olan Toprak Mahsulleri Ofisi alımla ilgili son hazırlıkları gözden geçirdi.

Hazırlıklar gözden geçirildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.08.2023
53
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Toprak Mahsulleri Ofisi kabuklu fındık alım fiyatını açıklamasının ardından fındık alım sezonu öncesi son detayları istişare etmek üzere ilgili birim amirleri katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Ordu’da gerçekleştirilen toplantıda kabuklu fındıkta beklenen rekolte, ürün kalitesi, açılacak fındık alım noktaları, piyasa ve üreticinin beklentileri gibi konular da istişare edildi. Geçtiğimiz alım döneminin değerlendirilmesinin de yapıldığı toplantıda 28 Ağustos’ta başlayacak olan alım sezonuna ilişkin son hazırlıklar gözden geçirildi.

Toplantıya Daire Başkanlarının yanı sıra fındık alımı yapan illerin Başmüdürleri, Fındık İşleri ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personelleri katıldı. Hasat başlamadan önce Cumhurbaşkanı kabuklu fındık alım fiyatlarını %50 sağlam iç fındık esasına göre; Giresun kalite  için  84.00 TL/Kg, Levant kalite için 82.50 TL/Kg, Sivri kalite  için 80.00  TL/Kg olarak açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilere 2.7 TL/Kg destek ödemesi yapılacağını belirtmişti. Kabuklu fındık  alımları önceki yıllarda olduğu gibi randevulu olarak yapılacak. Üreticiler 21 Ağustos’tan itibaren TMO işyerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alarak 28 Ağustos tarihinden itibaren  de TMO’ya ürünlerini satabilecek.

REKLAM ALANI