Önceliği vatandaş, şehit aileleri ve gaziler

Vali Serdengeçti, Piraziz ve Bulancak ilçesindeki kamu kurumlarının yetkililerine ve personeline çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, ilçelerinin gelişimi ve refahı için iş birliği ve dayanışma çağrısı yaptı.

Önceliği vatandaş, şehit aileleri ve gaziler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.08.2023
21
A+
A-

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Piraziz’de ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Vali Serdengeçti, ilk olarak Piraziz Kaymakamlığını ziyaret etti. Piraziz Kaymakamı Kezban Yerlikaya’dan Kaymakamlık binasında ilçenin idari ve sosyal yapılanması hakkında detaylı bir brifing alan Vali Serdengeçti, ardından Piraziz İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Vali Serdengeçti, emniyet ve jandarma birimlerinin yetkililerinden güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması konularında bilgi aldı.

KAYMAKAMLIK BİNASININ BİRAN ÖNCE BİTİRİLMESİNİN TALİMATINI VERDİ

Emniyet ve Jandarma ziyaretiyle ilgili paylaşım yapan Vali Serdengeçti, “Piraziz’de kahramanlarımızda birlikteyiz. Her zaman ve her koşulda kıymetli vatandaşlarımızın huzur, esenlik ve güvenliği için azimle vazifemizi ifa edeceğiz” ifadelerini kullandı. İlçe Jandarma Komutanlığındaki ziyaret ve incelemelerin ardından yapımı devam eden Piraziz Hükümet Konağından incelemelerde bulunan Vali Serdengeçti, çalışmalar hakkında Kaymakam Yerlikaya’dan bilgi alarak binanın biran önce tamamlanıp hizmete açılması talimatı verdi.

KIBRIS GAZİSİNE ZİYARET

Vali Serdengeçti, Kıbrıs Gazisi Adil Kıraç’ı evinde ziyaret eden Vali Serdengeçti, Gazi Kıraç’a Türk bayrağı ve çiçek hediye etti.  Vali Serdengeçti, Gazi Kıraç’tan Kıbrıs Harekatı sırasında yaşadıkları anıları dinleyerek bir süre sohbet etti. Gazilik anıları ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Kıraç, Gazi olmasına rağlen demir doğrama mesleğinde uzun süre Bulancak İlçe Merkezinde esnaflık yaptığını ve şimdi işini oğluna devrettiğini belirterek, geçmişten bugüne yaşanan deneyimleri ve anıları paylaştı. Gazi Kıraç’ın azim ve fedakarlığına olan saygısını dile getiren Vali Serdengeçti, “Gazi, toprağın vatan olma hikayesinin yaşayan şahididir. Kıbrıs Barış Harekâtı’nda ‘gazilik’ payesiyle şereflenen hemşehrimiz Adil Kıraç’ı ziyaret ettik. Cenab-ı Hak tüm gazilerimize sağlıklı, hayırlı ömürler nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

BULANCAK’TA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Bulancak ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette ise, ilçenin önemli kamu kurumlarını ziyaret ederek brifing aldı. Ziyaretin ilk durağı Bulancak Kaymakamlığı oldu. Serdengeçti, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldi. İlçenin güncel durumu, projeler ve yerel yönetim faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Serdengeçti, ilçe güvenliğini sağlayan kurumları ziyaret etmek üzere Bulancak İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçti.

İLÇENİN GÜVENLİK VE ASAYİŞİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Bulancak İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından güvenlikle ilgili güncel gelişmeler hakkında bir brifing sunuldu. Emniyet teşkilatının çalışmaları, suçla mücadele ve trafik güvenliği gibi konulardaki faaliyetler hakkında detaylı bilgi verildi. Serdengeçti, emniyet güçlerine teşekkür ederek, ilçe güvenliğine yönelik çalışmaların önemini vurguladı. Ziyaretin son ayağı ise Bulancak İlçe Jandarma Komutanlığı oldu. Serdengeçti, İlçe Jandarma Komutanı tarafından karşılandı. Jandarma teşkilatının yürüttüğü faaliyetler ve köylerdeki güvenlik önlemleri hakkında brifing alındı. Jandarma personelinin özverili çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Serdengeçti, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasının önemine vurgu yaptı.

VATANDAŞ VE ŞEHİT AİLELERİNİN YANINDA

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Bulancak ilçesini ziyareti kapsamında hem vatandaşlarla bir araya geldi hem de şehit ailesinin yanında oldu. Sarayburnu Camii’nde vatandaşlarla kucaklaşan Vali Serdengeçti, onların görüşlerini dinledi, sorunlarını ve taleplerini yerinde öğrenme fırsatı buldu. Vatandaşlarla yapılan bu sıcak ve içten sohbetlerde Vali Serdengeçti, hemşehrilerimizle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Daha sonra Vali Serdengeçti, Bulancak ilçesinin son ziyaret durağı olarak Şehit Piyade Onbaşı Dursun Buz’un ailesini evlerinde ziyaret etti. Şehidimizin ailesiyle yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, onların duygularını paylaştı, yaşadıkları zorlu süreçte yanlarında olduğunu hissettirdi. Ziyaret sırasında Vali Serdengeçti, Şehidimizin ailesine Türk bayrağı ve çiçek hediye etti. Ayrıca çocuklarla da bire bir alakadar olan Vali Serdengeçti, onlara da oyuncak hediye etti.

REKLAM ALANI