Kılıçaslan Şenlikoğlu’nu topa tuttu!

Giresun’da, 2024 mahalli idareler seçimleri öncesi siyaset şenleniyor. Giresun’u çok çekişmeli bir yerel seçim bekliyor. Muhalefet mevcut belediye yönetimi ağır ifadeler eleştirerek, yerden yere vuramaya başladı.

Kılıçaslan Şenlikoğlu’nu topa tuttu!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.08.2023
74
A+
A-

Gelecek Partili Kılıçaslan, “Aytekin bey 4,5 yıldır en azından bir otopark mı yaptı bu şehre. Şehrin girişine dal-çık mı yaptı yoksa! Güney Çevre yolu ne oldu. Peki Liman ne halde? Daha bunun gibi birçok insanların taleplerini ihtiyaçlarını karşılayacak vaatlere ne oldu, rafa mı kalktı?” diye sordu.

“GİRESUN’U EN KÖTÜ YÖNETEN BELEDİYE BAŞKANI”

Gelecek Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Kılıçaslan, 4.5 yıldır işbalında olan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun tarihinde şehri yöneten en kötü belediye başkanı olarak değerlendirdi.

GİRESUN ŞENLİKOĞLU İLE 5 YIL DAHA KAYBETTİ

Kılıçaslan, Şenlikoğlu ile Giresun’un bir 5 sene daha kaybettiğini belirterek, iktidar belediyesinin seçim zamanındaki vaatlerini yerine getirmediğini ve gelecek yerel seçimlerde vatandaşın bu fırsatı iyi değerlendirmesini istedi. Kılıçaslan, “Hiç kimse bu şehrin geleceğine artık engel olmasın. Çarşaf çarşaf reklamlar, pankartların ardında boş bir belediyecilik anlayışı ile bu şehre yapılan şey hizmet değil, ihanettir. Bu şehir vaatten öte liyakatli ellerde yönetilsin istiyoruz” dedi.

“Giresun son 4,5 yılda ne kazandı?” diye soran Gelecek Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Kılıçaslan, “AK Partili Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu özellikle son zamanlarda yoğun bir şekilde Belediye taşınmazlarının satışı ile ilgili aldığı tepkilerden olsa gerek bugünlerde “Kazandıran Belediye, Kazanan Giresun” başlığı ile algı yapma çabasındadır. Yine altını üstünü düşünmeden her zaman olduğu gibi yine beceriksiz bir çalışmaya imza atmıştır. Bu başlığı okuyan insanlar sormaz mı! Sayın Şenlikoğlu son 4,5 yılda Giresun’a ne kazandırdın, hangi taşınmazları satın aldın hele bir anlat bakalım! Hafızalarımızı bir tazeleyelim. Aytekin Bey 2019 yılında iktidar gücünü de arkasına alarak mega projeler ve vaatlerle Giresun Belediye Başkanı oldu. Peki bu vaatler ne oldu? En başta bu şehrin trafik sorununu en çok eleştiren Aytekin bey 4,5 yıldır en azından bir otopark mı yaptı bu şehre. Şehrin girişine dal-çık mı yaptı yoksa! Güney Çevre yolu ne oldu. Peki Liman ne halde? Daha bunun gibi birçok insanların taleplerini ihtiyaçlarını karşılayacak vaatlere ne oldu, rafa mı kalktı?” sözleriyle yüklendi.

“SİZİN HİZMETİNİZ SADECE GÖRÜNTÜ!”

“Şu anda Giresun Belediyesi’nin kendi internet sitesinde de takip edebileceğiniz tek bir ele avuca sığacak hizmeti maalesef yok! Koskoca 4,5 yıldır yapılan mega projelerden kaç tanesini yapılmış biz bilmiyoruz Sayın Başkan bize bir açıklasın” diyen Kılıçaslan şunları kaydetti;

“O çok övünülen plajlar bölgesi projesini, aydınlatma projesini, Alparslan Cadde giydirmesini İller Bankası yaptı. Dikkat edin zengin binalarının değerine değer katıldı. Örneğin neden Yeniyol Mevkiine yapılmadı yada Malpazarı Mevkiine? Sen iktidarı temsil edeceksin! İktidarın bütün gücünü, bakanını, bürokratını, vekilini arkana alacaksın ve biz bu kadarını yaptık ama devamını da 7 ayda mı yapacağız diyeceksin! Hiç kusura bakma Sayın Başkan sen bu hizmet bile denilemeyecek çalışmalarla ancak çocuk kandırırsın, sadece görüntü yaparsın. Hükümetin yaptığı Millet Bahçesi ve Keşap Tüneli çıkışındaki Balıkçı Barınağına kendi resimlerini asıyorsun belediye yapıyor imajı vermek için. Allah aşkına sen Giresun için ne yaptın Sayın Şenlikoğlu hele bir anlat!”

“ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANLARI KAZANDIRDI SİZ SATTINIZ”

Eski kazanımların Şenlikoğlu döneminde satıldığını savunan Kılıçsalan, “Önceki muhalefet Belediye Başkanlarını ağır ithamlar ile eleştiren Sayın Şenlikoğlu; 250 Milyon TL devraldığınız borcun şu anda 2 Milyar TL yani eski parayla 2 katrilyon TL ye yaklaştığı söylenmekte. Üstelik var gücünüzle Belediye Bünyesindeki neredeyse tüm taşınmazları bir bir satmanıza rağmen! İktidarın desteği oluk oluk size akıyor, arsaları taşınmazları bir bir altına üstüne bakmadan haraç mezat satıyorsunuz. Bu paralar nereye gidiyor? Önceki Belediye Başkanları hadi belediyeye taşınmaz kazandıramadı diyelim, peki bu sattıklarınızı kim aldı? Onlar bu varlıkları Belediyeye kazandırmış olmasa siz bugün bu canım arsaları binaları bu kadar rahatlıkla satabilir miydiniz? İktidarınızın gücünü sonuna kadar kullanıp neden siz taş üstüne taş koymadınız da, birde Kazanan Belediye saçmalığıyla şov yapma peşindesiniz. Yakın zamanda sadece göz önünde olan eski kadınlar pazarındaki Ek hizmet binası satışınız kamuoyunda gündem oldu. Peki 15 Ağustos tarihli 12 adet taşınmaz satışınızı vatandaşlar biliyor mu? Ya 2019 yılından bu yana sattıklarınız biliniyor mu. Gerek Belediye içinden durumdan rahatsız olan duyarlı çalışanlarımızdan, gerek se vatandaşlarımız tarafından bizlere Giresun Belediyesi ve buradaki yöneticiler ile ilgili olumsuz akla hayale gelmeyecek söylentiler geliyor. Tabi ki bunları araştırıp yeri gelince belgeleri ile kamuoyu ile paylaşacağız. İnsanlar soruyor bizlere, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu paylaşmış her yerde. Bu kazanımlar nerede? Sayın Şenlikoğlu’ na kamuoyu adına Belediye ve Giresun ’a neler kazandırdı soruyorum. Kazandırıldığı iddia edilen gayrimenkul ve arazilerin ölçüsünü metre kare olarak belirterek rakamı yüksek gösterme, şişirme çabasını kendisine yakıştıramamakla birlikte, 585 bin metrekare olarak anılan Arazi ve Gayrimenkulü kuruşu kuruşuna açıklamasını bekliyorum. Bu sözde Giresun’a kazandırılan yerden hiçbir vatandaşın bir kazanımı olmamıştır. Peki siz bu arazi ve gayrimenkulleri acaba kime veya kimlere kazandırdınız bir açıklayın” ifadelerini kullandı.

“32 BİN TON ASFALT NEREDE?”

Kılıçaslan açıklamasının devamında şunları kaydetti;

“Belediyenin İHA kaynaklı açıklamasında sadece 2022 yılında 32 bin ton (39 km) asfalt yapıldığı açıklanmakta. Asfaltlanan yerleri bilmiyoruz, görmüyoruz. Şehir içi yolları patates tarlası gibi. Sayın Şenlikoğlu göz görüyor, akıl eriyor. Bunları paylaşırken kimse dikkate almaz, detayını incelemez mi sanıyorsunuz da bu kadar rahat bir şekilde şenlik havası yaratarak pankartlar broşürler bastırıyorsunuz. Sadece 1 yılda bu kadar asfaltı hangi obuza döktünüz de biz yollarda göremiyoruz. Ya da hesabınız da mı bir hata var! Sadece 1 yılda bu kadar asfalt döktüyseniz Giresun’da 4,5 yılda merek kapılarının bile asfaltlı olması gerekmez miydi?

GİRESUN HALKI BELEDİYE HİZMETİNİ UNUTTU

Vatandaşın coşku ve sevinci ile o makama gelen Şenlikoğlu artık görüldüğü üzere misyonunu fazlasıyla tamamlamış ve bu şehre tabiri caizse bir kuruş katkısı olmamıştır görüşündeyim. 2019 yılından önce vatandaş yine iyi kötü Belediye kavramına alışıkken bu tarihten itibaren kibirli yönetim, verilmeyen hizmet, gerçekleşmeyen vaatler nedeniyle halk neredeyse belediye hizmetlerini unuttu. Benim her zaman söylediğim bir söz vardır “Siyaset algı sanatıdır”. Fakat bu algıyı yaptığınız zaman içinin de dolu olması gerekir. Sayın Başkan yine her zamanki gibi algının da içini boş vaatlerinde olduğu gibi boşaltarak insanlara vermektedir. Uzun zamandır Aytekin bey’e istifa çağrısında bulunuyorum laf olsun diye değil. Giresun halkına yazık değil mi? Siz bu memleketin insanı değil misiniz? Göreve geldiğiniz günden bu yana bu kadar güçle ancak bunları mı yapabildiniz. Aksu ağzındaki çöp sahası civarı aynı zamanda Aytekin beyin büyüdüğü mahallesi. Beceriksizliğin boyutu öyle büyük ki, çocukluğunun geçtiği mahalleyi bile Sayın Başkan düzenleyip Giresun’un hizmetine açamadı. Bu şehre bir 5 yıl daha kaybettirmenin vebalini Şenlikoğlu’nun vicdan muhasebesine bırakıyorum. Yerel seçimlere 7 ay gibi bir süre kaldı. Artık bu şehir gelişsin istiyoruz. Güzelleşsin istiyoruz. Vaatten öte liyakatli ellerde yönetilsin istiyoruz. Çok şey istemiyoruz, olması gerekeni istiyoruz. İnşallah yerel seçimlerde vatandaşlarımız bu isteklerini bu işin ehli aday yönünde kullanarak Karadeniz’in İncisi Giresun’u artık makus tarihinden kurtaracaktır.”

REKLAM ALANI