CHP grubundan Valiye hoş geldin ve öneri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’ye başarılar dileyerek Giresun’un sorunlarına dikkat çekti.

CHP grubundan Valiye hoş geldin ve öneri
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.09.2023
21
A+
A-

“Her gelen Valimizden çözümüne katkı istediğimiz ancak tekraren Valimizden de önderlik beklediğimiz” diyen Yılmaz şu önerilerde bulundu;

“Giresun’un İran Kapısı için, Tirebolu-Torul Karayolu İyileştirme projesi yapımı, yine aynı bölgede yani Harşit vadisinden inen Erzincan-Torul-Tirebolu Demiryolu aksının yapımı.

Giresun’un Akdeniz Kapısı için, Eğribel Tüneli bittikten sonra Pınarlar Tüneli yapımı ve Sivas-Giresun yolunun Transit Yol olarak tamamlanması.

Sadece   yük limanı olarak işletilen Giresun Limanıdır. Bugün yeniden faal olan Limanın, içinde yapılan bazı imalatların çevreyi rahatsız ediyor olması önemlidir. Ancak Giresun Limanımızın faaliyeti çeşitlendiril diğinde  , yani insan ve yük taşımasını birlikte yapabilen RO-RO seferleri ve Turizm için yaşamsal olan KRUVAZÖR  gemi yanaşması  sağlandığın da Giresun’a çok büyük katkı sağlayacağı da tartışmasızdır. 10 yıldır en çok gündeme taşıdığımız bu öneriler, Ordu’nun Ünye Limanında bugün gerçekleştirilmiştir. Yani biz konuştuk, komşu yaptı.

Yine Valimizden önderlik bekleyen, başta Güney-Çevre yolu, Merkez Batlama  ve Aksu, Bulancak Aydındere, Sis Dağı, Güce  yolları ile İkisu İçme suyu, Merkez İlçe 32 Köyün  İçme Suyu  projeleri ,2012 yılında  Sokakbaşı’ndaki  Özel İdare  Kültür Salonu yıkıldıktan sonra  ,11 yıldır Kültür sanat açlığı çeken  Giresun  Merkezin ,ortalıkta  kalan  Kültür Merkezi Bakanlık projesi  gibi çok önemli konuların çözümünde de   kendisine kolaylıklar ve başarılar diliyoruz”

REKLAM ALANI