Terör faaliyetlerine izin verilmeyecek

Üniversite güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Vali Serdengeçti, üniversite kampüslerinin sadece bilim ve eğitimle değil, aynı zamanda güvenlikle de ön plana çıkması gerektiğini belirtti.

Terör faaliyetlerine izin verilmeyecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.09.2023
29
A+
A-

Giresun Üniversitesi kampüslerinde eğitim-öğretimin özgür ve güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi için öğrencilerin terör faaliyetlerinden uzak tutulması sağlanacak.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutan Vekili J. Albay Tuncay Akgün’ün de katılımıyla üniversite güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Giresun Üniversitesi kampüslerinde eğitim-öğretimin özgür ve güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi, öğrencilerin terör faaliyetlerinden uzak tutulması, karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında muhtemel olayların önlenmesi, ortaya çıkabilecek çatışma ve kavgaların diğer üniversitelere sıçramadan engellenmesi ve meydana gelebilecek müessif olayların önlenebilmesi amacıyla alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Ayrıca, güvenlik kameralarının güncellenmesi, güvenlik personelinin eğitimi, öğrenci ve personel bilincinin artırılması, acil durum planlarının gözden geçirilmesi gibi konular da ayrıntılı olarak değerlendirildi. Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, üniversite kampüslerinin sadece bilim ve eğitimle değil, aynı zamanda güvenlikle de ön plana çıkması gerektiğini belirterek, “Yüksek öğrenimde huzurlu bir akademik yıl geçirilmesi, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin özgür bir ortamda esenlik içerisinde eğitim görmesi; barınma, ulaşım ve güvenlik sorunlarının yaşanmaması için rektörümüzün de katılımıyla üniversite güvenlik toplantısını gerçekleştirdik” dedi. Toplantıya katılan yetkililer ise, üniversite güvenliğini artırmak ve gelecekteki olayları önceden önlemek için kararlılıkla çalışacaklarını belirttiler.

REKLAM ALANI