Bektaşoğlu, TMO’yu uyardı!

İYİ Parti Giresun İl Başkanı İsmail Bektaşoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından piyasa 70 liranın altında kabuklu fındık satışının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Bektaşoğlu, TMO’yu uyardı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.03.2023
62
A+
A-

Bektaşoğlu “TMO’nun Aralık ayı sonu itibariyle almış olduğu fındık satım kararı neticesinde 50 randıman esasına göre 58 liradan satışa sunacağı açıklaması ile fındık fiyatları düşüşe geçmiş üreticiyi ve küçük ölçekli fındık esnaflarını zora sokmuştur, halihazırda bunun sancıları sürmekte iken ikinci bir satış daha gerçekleştirmek istemesi duyumlarımız arasında yer almaktadır” açıklamasında bulundu.

Bektaşoğlu, “3 Şubat tarihinde basında yer alan açıklamamızda olduğu gibi TMO’nun kime ve neye hizmet ettiğini anlamakta zorluk çekmekteyiz. TMO gibi halkın yanında olması gereken bir kurumun üreticiyi ve küçük ölçekli fındık esnaflarını hiçe sayması TMO eliyle yabancı veya yerli bir ya da birkaç firmalara tekelleştirme operasyonumu sorusunu akıllarımıza getirmektedir. TMO bu oyun dan bir an önce vazgeçmeli” dedi.

“70 TL ALTI KABUL EDİLEMEZ”

İYİ Parti İl Başkanı Bektaşoğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti;

“Aynı zaman da TMO’nun 70 lira altında yapacağı her satış küçük ölçekli fındık esnafımızı etkileyeceği gibi önümüzdeki sezonda da fındık fiyatlarını etkileyecek ve üreticinin fındığı yok pahasına satmasına sebep olacaktır buda Giresun ekonomisine zarar vermektedir. Önümüzdeki günlerde hazırlığı yapılan fındık satışının 70 lira altında olmaması için TMO’yu tekrar uyarıyoruz.”

REKLAM ALANI