Müftülükten görme engellilere hediye kitap seti

Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim eğitimi alan 10 görme engelli, Kur’an-ı Kerim okumanın mutluluğunu yaşıyor.

Müftülükten görme engellilere hediye kitap seti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.03.2023
30
A+
A-

Giresun İl Müftülüğünce görme engellilere yönelik başlatılan “Braille Alfabesi ile Kur’an-ı Kerim Kursu” devam ediyor.  Kursa katılan görme engelliler, her harfine dokunarak okudukları Kur’an ile gönül dünyalarını aydınlatıyor.  İl Engelli Koordinatörü ve Kur’an Kursu Öğreticisi Güler Aydınoğlu koordinesinde görme engelli öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Braille Kur’an-ı Kerim Seti, Braille Kısa Sureler, Braille Cüzü ve Braille Kur’an-ı Kerim Meal Seti hediye edildi. Görme engellilere yönelik çevrimiçi ve yüz yüze Braille alfabesi kursu açtıklarını belirten İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Kursiyerlerimiz Kur’an kursumuzda fıkıh, siyer ve dini bilgileri de öğreniyor.

İki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşan Braille alfabesiyle okuma yazma öğrenen öğrencilerimiz, zamanla Kuran-ı Kerim’i hatmediyor.

Kursumuzda Kur’an öğrenmenin yanında birçok etkinlik de yapılıyor. Öğrencilerimize yönelik gezi ve çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Düzenlenen etkinlikler öğrencilerimizin azmini artıyor.” dedi. Kursiyerler Yeter Aslan Bayram, Merve Şenel, Seher Elmas ve Recep Terzi İl Müftülüğünce açılan kurslar sayesinde sahih dini bilgiye ulaştıklarını belirttiler. Kursiyerler, talepleri doğrultusunda kendilerine hediye kitap ulaştıran Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine, İl Müftüsü Ramazan Topcan’a ve Engelli Koordinatörü Güler Aydınoğlu’na teşekkür ettiler.

REKLAM ALANI