Zor Zamanlarda Kadınların Yaşadığı Sorunlar konferansı

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinesinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Psikolog İdil Kübra Bayram, afet dönemlerinde yaşanan travmalar hakkında sunum yaptı.

Zor Zamanlarda Kadınların Yaşadığı Sorunlar konferansı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.03.2023
35
A+
A-

Giresun İl Müftülüğünce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinesinde “Zor Zamanlarda – Doğal Afetlerde – Kadınların Yaşadığı Sorunlar (Travma ve Etkileri)” başlıklı konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Psikolog İdil Kübra Bayram konuşmacı olarak katıldı.

Deprem sonrası verilen tepkilerin kişisel özelliklere göre değişkenlik gösterdiğini ifade eden Psikolog Bayram, kişilerde görülen tepkilerin normal olmakla birlikte dikkatle gözlenmesi gerektiği ve uzun sürmesi durumunda uzmana başvurulması gerektiğini ifade etti.

Psikolojik ilk yardımın önemine değinen Bayram, psikolojik rehberliğin, olağan hayata dönmeyi kolay hale getirmek ve bireyleri travmatik olayın uzun dönemli olası etkilerinden korumayı hedeflediğini vurguladı.

Konferansa İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, Yağlıdere İlçe Müftüsü Abdullah Bal, Şube Müdürü İsmail Aydın, Uzman Vaiz Gülay Ayar, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri ve Müftülük personeli katıldı.

REKLAM ALANI