İlk teravih namazı kılındı

Giresun il genelinde camileri dolduran vatandaşlar Ramazan’ın ilk teravih namazını eda etti.

İlk teravih namazı kılındı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.03.2023
71
A+
A-

Giresun’da dayanışma, huzur ve bereket ayı Ramazan’ın ilk teravih namazı kılındı.

Ramazan’ın ilk teravih namazını eda etmek için Kale, Kapu, Hacı Hüseyin, Hacı Miktat, Soğuksu, Çınarlar, Gemilerçekeği, Şeyh Keramettin, Seyyid Vakkas, Müftüoğlu, Çıtlakkale Seyyit Mehmet Paşa ve Seyyit Mevlana Sadrettin Efendi başta olmak üzere şehirdeki camilere gelen cemaat, Ramazan’ın coşkusunu yaşadı.

İl Müftüsü Ramazan Topcan, Hacı Miktat Camii’nde teravih namazı öncesi cemaate hitap ederek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

Ramazan ayının içerisinde birçok güzelliği barındırdığını ifade eden İl Müftüsü Topcan, “Kardeşlerim! Mübarek ayın gölgesi üzerimize düştü, hamdolsun.

Kardeşlerim! Ramazan bir kere daha evimize, gönül dünyamıza misafir olmak üzere geldi. Gelişi ile bize; Kur’an-ı Kerim’i, oruç ibadetini, itikaf ibadetini, zekat ibadetini, fitre ibadetini, teravih namazını, Kadir gecesini, bayramı getirdi.

Kardeşlerim! Bu ayı anlamlı kılan oruç ibadetinin yanında Kur’an’dır. Kur’an-ı Kerim, Ramazan-ı şerifin bizlere yüce bir hediyesidir.

O’nunla; sevmeyi, sevilmeyi öğrendik. O’nunla; kardeş olduk. O’nunla; paylaşmanın, yardımlaşmanın erdemine ulaştık. O’nunla; hakkı, adaleti, merhameti, ahlak ve fazileti duyduk. O’nunla biz; iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini hayır ile şerri birbirinden ayırt ettik.” dedi.

Teravih namazıyla ilgili de bilgi veren Müftü Topcan camideki gençlere seslenerek, “Gençler! Sizlersiniz camilerin süsü. Bundan böyle de beraber olalım, hepinizi bekliyorum.” diye konuştu.

Aileleriyle camiye gelen çocuklar da teravih rekatları sırasında getirilen salavatlara eşlik etti.

REKLAM ALANI