Dr. Rahman Çakır: Ortak akıl 2017’den sonra devre dışı bırakıldı

İyi Partinin GRÜ Öğretim Üyesi olan akademisyen kökenli milletvekili aday adayı Dr. Rahman Çakır, “üretim odaklı politikalarla ülkemizi kalkındıracak ve hep birlikte geleceğin tarihi yazacağız” dedi.

Dr. Rahman Çakır: Ortak akıl 2017’den sonra devre dışı bırakıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.03.2023
105
A+
A-

Beraberinde Milletvekili aday adayı Sema Özkan ile Espiye, Güce, Doğankent ve Tirebolu ilçelerine ziyaretlerde bulunarak teşkilatlarda toplantı düzenleyen Rahman Çakır, “Ülkemiz, çok uzun süre aynı siyasi partinin iktidarda kalmasına bağlı olarak ortaya çıkan siyasi  yozlaşma ve keyfi uygulamalar,  başta demokratik kazanımları, kurumların işleyişini ve mali disiplinini  bozmuş, halkımızı ekonomik olarak zor duruma düşürmüştür” ifadelerini kullandı.

“ORTAK AKIL 2017’DEN SONRA DEVRE DIŞI BIRAKILDI”

“2017 referandumu   sonucu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, ortak aklı ve katılımcı demokrasiyi devre dışı bırakarak, devletin bütün kurumlarının işleyişinde büyük tahribatları yol açmıştır” diyen Çakır, “Mevcut bu siyasi anlayış, devlet- hükümet ayrımını ortadan kaldırarak adeta parti devletini görünümü ortaya çıkarmıştır. Bütün bu olumsuzlukları, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’ in liderliğinde ortadan kaldırarak yeni parlamenter sistemle ülkemizi istikrar ve güveni tesis ederek, Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesi hedefine emin adımlarla ulaştırma sürecinde yer almak misyonuyla İYİ Parti’ den  Milletvekili Aday  Adayı olmaya karar verdim” sözlerine yer verdi.

“HEP BİRLİKTE TARİH YAZACAĞIZ”

Çakır sözlerini şöyle sürdürdü; “Ulusal düzeyde ve ilimizde önemli bir siyasi aktör olan Ünzile Yüksel Hanımefendi öncülüğünde iyi bir takım oluşturarak güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Ülkemizde istikrar ve güveni yeniden sağlayarak üretim ve proje odaklı politikalarla ülkemizi kalkındıracak ve hep birlikte geleceğin tarihi yazacağız.”

TEŞKİLATLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Çakır, “Teşkilat ziyaretlerimizde bizleri nazik ve samimi evsahipliği ile karşılayan Doğankent İlçe Başkanımız Mustafa Aslan ve yönetimine, Güce İlçe Başkanımız Zekeriya Keskin ve yönetimine, Espiye Eski Belediye Başkanı ve İyi Parti Giresun Eski İl Başkanı İbrahim Önal’a, Espiye İyi Parti İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Dursun’a, Tirebolu ilçe Başkanımız Erdinç Bektaş ve yönetimine içtenlikle teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI