OTİZM’e Bir Renk de Sen Kat!

Giresun’da “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” programı düzenlendi.

OTİZM’e Bir Renk de Sen Kat!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.04.2023
15
A+
A-

Ali Haydar Emiroğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından “OTİZM’e Bir Renk de Sen Kat !” sloganıyla düzenlenen program, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Babur, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı. Programda il genelinde bulunan özel eğitim okullarında eğitim gören özel çocuklar tarafından günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler okunarak çeşitli gösteriler sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Otizm’in bir engel değil, farklılık olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Otizm spektrum bozukluğu ve diğer tüm özel gereksinimli çocukların öğrenme özelliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak; yaparak ve yaşayarak öğrendikleri, bilgi ve becerilerini kalıcı hale getirebilecekleri öğrenme ortamlarını zenginleştirmeye çalışırken, nitelikli eğitim kadrolarla sadece 2 Nisan’da değil her gün çocukların ve velilerin yanında olduklarını kaydetti.

Tosunoğlu, “Otizmin engel değil farklılık” olduğu bilinciyle çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için tüm yönetici ve öğretmenlerin gayretli ve özverili bir çalışma sürdürdüklerini kaydetti.

REKLAM ALANI