CHP listelerde ters köşe yaptı!

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun’da 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine çok güçlü ve iddialı girecek. CHP’de 28. milletvekili adayları belli oldu.

CHP listelerde ters köşe yaptı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.04.2023
633
A+
A-

Milletvekili aday listelerine son imzayı 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu attı. Giresun’da CHP’nin milletvekili adayları 1. Sıra Elvan Işık Gezmiş, 2. Sıra Reşat Nuri Özdemir, 3. Sıra Fikri Bilge, 4. Sıra ise Hakan Adanır oldu.

GİRESUN’UN İLK KADIN MİLLETVEKİLİ OLMA YOLUNDA

CHP Giresun’da 1. Sıra kadın milletvekili adayı Elvan Işık Gezmiş ile 14 Mayıs’ta bir tarihe imza atmaya hazırlanıyor. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir kadın milletvekili gönderemeyen Giresun ili, seçilmesi kesin gözüyle bakılan Elvan Işık Gezmiş ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında bunu başarmış olacak.

SİYASETİN BEŞİĞİNDEN GELİYOR

CHP Giresun 1. Sıra milletvekili adayı Elvan Işık Gezmiş aslında aktif siyasete çok uzak bir isim değil. Gezmiş, Giresun’da 2 dönem belediye başkanlığı, bir dönem milletvekilliği yapmış her kesim tarafından sevilen, sayılan görev süresince adı herhangi bir şaibeye karışmamış merhum Mehmet Işık’ın kızı. Elvan Işık Gezmiş aynı zamanda 2011 genel seçimlerinde CHP’den 2. Sıra miilletvekili adayı olan ve partisinin oyunu önemli oranda artırma başarısı gösteren eski İl Başkanı Aykut Gezmiş’in eşi. Elvan Işık Gezmiş’in milletvekili seçilip, Türkiye Büyük Millet Meclisine gittikten sonra Giresun’un ilk kadın milletvekili olarak; bilgi, birikimiyle siyasetin beşiğinden gelen bir isim olarak güzel çalışma ve hizmetlere imza atmasına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.

“YOLUMUZ İKTİDAR OLSUN”

CHP Giresun 1. Sıra milletvekili adayı Elvan Işık Gezmiş’in ilk mesajı, “Yolumuz iktidar olsun” oldu. Işık yayımladığı mesajda, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Sayın MYK üyelerimizin, Giresun il ve ilçe örgütlerimizin takdiri, sevgili Giresun halkının desteğiyle 28. Dönem Giresun Milletvekilliği adaylığına layık görülmemin sorumluluğunu ve heyecanını taşıyorum. Dilimiz birlik dili, dirlik dili, yolumuz Atatürk yolu olacak. Tüm gayretimiz vatanımıza milletimize, şehrimize hizmet olacak. Bu vatan için can verenlere, bu Cumhuriyet’e ömrünü verenlere, gelecek nesillere borcumuzu ödemek için yola çıkıyoruz. Hep beraber başaracağız, yolumuz açık ve aydınlık olsun. Yolumuz iktidar olsun” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI