Giresun Halk Eğitim Merkezi Türkoğlu’nda

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, halk eğitim kursları ile deprem felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde olduklarını kaydetti.

Giresun Halk Eğitim Merkezi Türkoğlu’nda
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.04.2023
19
A+
A-

6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün deprem bölgesine destek faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkoğlu ilçesine halk eğitim iş atölyesi kurulacak. İş atölyelerini kurmak ve atölyelerde kurslar vermek üzere Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve usta öğreticilerinden oluşan 8 kişilik ekip, 7-14 Nisan 2023 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde görev yapacaklar. Ekip beraberlerinde atölyeler için gerekli olan dikiş ve overlok makineleri ve ekipmanları, kumaş iplik vb. mensucatlar, kuaförlük araç gereçleri, masa ve sandalyeler de götürürken bunlara ilave olarak halk eğitim merkezlerimiz tarafından üretilmiş uyku tulumu, battaniye ve panço, yelek, atkı, bereden oluşan giysiler ile gıda kolisi ve öğrenciler için spor ayakkabıdan oluşan yardım malzemelerini de Türkoğlu lçesine ulaştıracaklar. Türkoğlu İlçesinde çalışma yürütecek halk eğitim ekibi; dikiş, el sanatları, çiçek ve takı tasarımı, kadın saç bakımı ve şekillendirmesi alanlarında iş atölyeleri kurarak depremzede vatandaşlara bu alanlarda eğitimler verecekler.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, “Düzenleyeceğimiz kursların zorlu bir süreçten geçen kardeşlerimizin üzerindeki olumsuz etkilerin bir nebze olsun azaltılması, moral motivasyonlarının yükselmesi ve kişisel becerilerini geliştirmeleri bakımından önemli” dedi.

REKLAM ALANI