Giresun Ekrem İmamoğlu’nu yine bağrına bastı

Giresun’da geçtiğimiz hafta sonu Ekrem İmamoğlu izdihamı yaşandı.

Giresun Ekrem İmamoğlu’nu yine bağrına bastı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.04.2023
102
A+
A-

Taşıma veya toplama olmayan binlerce Giresunlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşmak için Atatürk Meydanı’nı hınca hınç doldurdu. Başkan İmamoğlu, “Biz çıktık sahalarda geziyoruz. Böyle kalabalık hemşehrilerim beni karşılayınca çatlıyorlar, patlıyorlar” dedi.

İMAMOĞLU’NA SEVGİ SELİ

13.Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz cumartesi günü Giresunlularla buluştu. 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakına destek için Anadolu turuna çıkan İmamoğlu, Atatürk Meydanı’nda Giresunlulara seslendi.

“ÇOK AĞIRLARINA GİDİYOR ÜLKEYİ GEZMEM”

Ülkeyi gezmesinden çatlayanların bulunduğunu belirten İmamoğlu, “Çok ağırlarına gidiyor benim ülkenin farklı yerlerine gidip, gezmem. Hele böyle kalabalık hemşehrilerim beni karşıladı mı, çatlıyorlar, patlıyorlar. Vallahi bir şey söyleyeyim mi; Çatlayın da, patlayın da kardeşim. Hiç önemli değil. Şimdi diyorlar ya Ekrem İmamoğlu şuraya gidiyor, buraya gidiyor. Ben İstanbul’da işimi ihmal etmiyorum. Her hafta 10 tane açılış yapıyoruz. Ama şuan size söyleyeyim, son 30 yılda İstanbul’un en çok gezen belediye başkanı size göre kim? Vallahi o… vallahi o. Benim 10 katım. İstanbul’da hiç durmamış. Herhalde o güne kadar hiç gezmemiş. Fırsat bu fırsat her yeri gezeyim demiş. Benim gibi milletle dertleşmeye de gitmemiş” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olan ‘Mülakatı kaldıracağız’ sözlerini eleştiren İmamoğlu şunları kaydetti:

“Giresun, evladınız geldi sizi selamlıyor. Benim güzel memleketimin güzel insanları Giresun’umuza selam olsun. Giresun’un kalesine, Giresun’un fındığına, Giresun’un güzel insanlarına, hanımefendilerine, beyefendilerine, sevgili gençlere, çocuklara selam olsun. Bugün burada olmak benim için büyük bir mutluluk. Giresun’a sonucu hep güzel olan şeyler için gelmiş oldum. Hatırlıyorsunuz bir bayram zamanı bayramlaşmaya geldik ama aynı zamanda dertleşmeye gelmiştim. Çünkü 16 milyon İstanbullunun en demokratik haklarının gasp edildiği bir seçim sonrasında sizinle bayramlaşmaya, dertleşmeye ve desteğinizi almaya gelmiştim. Dünyanın en mutlu insanı olmuştum o gün, çünkü beni bütün Giresunlular bağrına basmıştı ve ‘Ne mutlu bana’ demiştim. Açık ve net demiştim ki ‘Elbette memleketime mahcup olmayacağım, milletime 86 milyon insanıma, 16 milyon insanıma. Beni bağrına basan Karadenizliye, Giresunluya mahcup olmayacağım çok çalışacağım.’ İşte o tarihte sizinle selamlaştık ve sonrasında İstanbul’da bir demokrasi zaferi kazanmıştık. 13 bin oyu beğenmeyen, şimdi bu ülkeyi yönettiğini zanneden akıl, tam 806 bin oy farkla bir demokrasi tokadı yedi.

BİZ İNSANLARIMIZI YOKSULLUĞA MAHKÜM DEĞİL, ZENGİN YAPMAYA GELİYORUZ

Bakın 4 yıldır bu kardeşiniz İstanbul’da görev yapıyor. İstanbul’da Giresunlu hemşerilerime, akrabalarınıza sorun. Allah şahit, bir Allah’ın kulunu bir başkasından ayırt etmedik. Hizmetimizi eşit yaptık. Ekonominin zor günlerinde çocuğumuza, kadına, erkeğe, gençlere sahip çıktık bursundan desteklere varıncaya kadar. Ne demişlerdi? ‘Bunlar gelince yardımları keserler’ demişlerdi. 5 katına çıkardık. Ama biz şunu diyoruz memleketimin insanının ihtiyacı varsa, yoksulluğu varsa, onu mutlaka telafi edeceğiz. Biz insanlarımızı yoksulluğa mahküm değil, zengin yapmaya geliyoruz. Üretmeye geliyoruz, ürettirmeye geliyoruz. Bakın size söz veriyorum. Bu coğrafyada bu bölgede yetişen, liseyi burada okuyan sonra üniversiteye okumaya giden bir ağabeyiniz, arkadaşınız, yol arkadaşınız olarak size söz veriyorum. Hiçbirinizin hakkını yedirmeyeceğiz. Ama sınavda ama işe girişte hiçbir yerde hakkınızı yedirmeyeceğiz. Memleketimizin itibarını yükselteceğiz. Gençlerimizin üretici, yaratıcı olmaları için onları özgür kılacağız. Gençlerimizin sesinin kısıldığı bir Türkiye değil, gençlerimizin sesinin gür çıktığı bir Türkiye var edeceğiz. Ama neyin iktidarı biliyor musunuz? Bir avuç iktidar, bir avuç insanın iktidarı değil 86 milyon insanımızın milletin iktidarı geliyor.

MİLLET SEÇTİĞİ İÇİN BİZ BURADAYIZ VE PARTİZANLIĞI YOK EDECEĞİZ: Gençlere çok önem veriyoruz. Bu ülkenin teminatı olan sevgili gençler, ilk defa oyunu kullanacak siz kıymetli gençlerimiz mutlaka ve mutlaka oy kullanın. Hayatınızın ve geleceğinizin belki de teminatını elde edeceğiniz bu süreçte doğru karar vereceksiniz. İşte gençlerimizin bu süreçte bunun bir revizyon dönemi olduğunu, bunun bir hak hukuk, adalet dönemi olduğunu, bunun bir kişinin dediğinin olduğu değil, milletin dediğinin olduğu 86 milyon insanın fikrinin alındığı devletin vatandaşa gücünü değil devletin vatandaşa şefkatini anlayışını, güzel duygularını gösterdiği bir dönem geliyor. Devletin başındaki insanın, çocukları, gençleri, yetişkinleri, hanımefendileri, beyefendileri fırçaladığı değil, Atatürk’ün gözünün içine baka baka dinlediği bir dönem geliyor. Somurtkan, yüzü asık, konuşurken döver gibi söver gibi konuşan değil güler yüzlü, bakın Cumhuriyet nedir biliyor musunuz? Cumhuriyet, bu devletin yöneticilerinin vatandaşa karşı haddini bildiği bir yönetimdir. Cumhuriyet öyle bir sistemdir. Yani bir yönetici vatandaşa haddini bildirdiği değil, bir yönetici vatandaşa karşı haddini bilecek. Millet seçtiği için biz buradayız ve partizanlığı yok edeceğiz.

25 YILDIR YÖNETTİĞİ ŞEHRİ O BİR AVUÇ İNSANDAN SÖKÜP ALDIK YA SANKİ MALINI ALDIK

Efendim işe mi gireceksin git o partiye üye ol. O dönem bitecek devletimizde. O partili belediye bu partili belediye o bitecek. Giresun Belediyesi seçimi kazandı. Bir hemşerimiz AK Parti’den aday oldu kazandı şimdi biz onunla çalışacağız. Onunla uyum içinde çalışacağız. Devletin başındaki insandan, 25 yıldır yönettiği şehri malı mülkü zanneden o bir avuç insandan söküp aldık ya sanki malını aldık. Bizimle görüşemiyor bile. Niye? Ekrem İmamoğlu CHP’li, Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın belediye başkanı. Yahu Allah aşkına ne bu devlet senin ne bu şehir senin. Yahu İstanbul’da Giresun’da yani 785 bin kilometrelik Türkiye’de 86 milyon insanın malı. Bu memleketin güzel evlatları, bu toprakların her karışı memleketin güzel evlatlarının malı. Onun için bizimle görüşemeyen insanlar, partizanlığı dibine kadar yaşayan insanlar biz buna son vereceğiz. Allah aşkına devletin partisi olur mu ya? Memleketin partisi olur mu? Bir belediye başkanı seçildikten sonra rozetini çıkartır, halkına hizmet eder. Gidiyorlar o parti projesi bu parti projesi. Ben de diyorum ki İstanbul’da bakın 300 günde 300 proje açılışı yapıyoruz. Benim İstanbul’da arkadaşlarımla hayata geçirdiğim bütün projeler, milletin projesi, çünkü milletin parasıyla yapıyoruz. İşte bu partizanlığı söküp atacağız. Size söz veriyoruz, partizanlığın sökülüp atılmasında belediyelerle iş birliğinde, memleketin her kurumunda iş birliğinde çok çalışacağız, adil olacağız. Bu adaleti sağlarken bizi bu Millet İttifakı masasına dahil ederken 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi, masayı güçlendirdik. Bir tarafa kadim İstanbul’un kadim İstanbul’un belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nu davet ettik. Bir tarafa Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’nın Belediye başkanı sizlere selamını getirdim Mansur Yavaş’ın, Mansur Yavaş başkanımızı dahil ettik.

İSTANBUL’UN EN ÇOK GEZEN BELEDİYE BAŞKANI SİZE GÖRE KİM? O VALLAHİ O BENİM 10 KATIM

Şimdi diyorlar ya ‘Ekrem İmamoğlu oraya gidiyor, buraya gidiyor.’ Ben İstanbul’da işimi ihmal etmiyorum. Ha vallahi de billahi de her hafta 10 tane açılış yapıyoruz. Size şunu söyleyeyim. Son 30 yılda İstanbul’un en çok gezen belediye başkanı size göre kim? O vallahi o benim 10 katım. İstanbul’da hiç durmamış. Herhalde o güne kadar hiç gezmemiş, fırsat bu fırsat her şehri gezeyim demiş. Benim gibi millet de dertleşmeye de gitmemiş. Biz sizinle bu demokrasi zaferini kazanmak için buluşuyoruz. Dolayısıyla bu ittifak için, 14 Mayıs’ta seçimi kazanmak için, hak, hukuk, adalet için, demokrasi için çalışmaya hazır mısınız? Çok çalışacağız, karar verdik. Kesinlikle birleşeceğiz, birliğin gücünü göstereceğiz, ayrışmak yok. Bakın burada birileri ayrışmış olabilir. Oraya buraya kaymış olabilir. Bizi ilgilendirmiyor. Asla ayrışmayacağız, oyumuzun yeri belli oyunuzu istiyoruz. Sandığa, coşa coşa, koşa koşa çok milletin oy kullanması için o sandığa hep birlikte gitmeye hazır mıyız? Sandıkta görev almaya bir oya bile zeval gelmeyecek her oyu korumaya hazır mıyız? ‘Fındık dalda tekleme / Tayyip bizi bekleme / Ekrem gelmiş şehrime hiç keyfimi elleme.’ O zaman bekle bizi Anadolu her zaman bir aklın yolu Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu. İstanbul Sözleşmesi yaşatır, çanakçı kabuğunu kırdı, birleştik kardeş olduk geliyor gelmekte olan. Son bir tane var onu beraber okuyacağız ve ayrılacağım. 14 Mayıs seçiminde demokrasi kazansın, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsun, 15 Mayıs’ta çok güzel bir güneş doğsun memleketime ve güzel hemşerilerim. Her şey çok güzel olacak.”

REKLAM ALANI