105 bin TL topladı!

Giresunlu öğrenciler depremzede kardeşleri için tek yürek oldu…

105 bin TL topladı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.04.2023
23
A+
A-

Giresun’da, “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” İle “Eğitimde Tek Yürek Projesi” etkinlikleri devam ediyor. Proje kapsamında, merkez Cumhuriyet Ortaokulu, Hatay General Şükrü Kanatlı İlk ve Ortaokuluna 58 bin lira, Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hatay Altınözü İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesine 30 bin lira, Eynesil İmam Ortaokulu, Hatay İskenderun Denizciler İmam Hatip Lisesi Ortaokuluna 14 bin lira, merkez Kanuni Ortaokulu ise, Hatay Kırıkhan İlçesi Başpınar İlkokuluna 3 bin lira nakdi yardımda bulunarak, buralarda eğitim-öğretim gören öğrencileri bayram öncesi sevindirdi. İl genelindeki imam hatip okullarda deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybedenler için 156 hatim okundu.

Merkez Abacıbükü İlkokulu öğretmen, öğrenci, veli iş birliğinde derledikleri yardım malzemesi kolilerini kardeş okulu olan İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin İlkokuluna gönderirken, Abdullah Bozbağ İlkokulu, okulda topladıkları el yapımı ve hazır oyuncakları, öğrencilerin duygularını anlattığı mektupları da ekleyerek Hatay Kırıkhan İlçesi Baldıran İlkokuluna ulaştırdı. Giresun İmam Hatip Ortaokulu ise köy okulu öğrencileri ile ihtiyaç sahiplerine bayramlık hediye yardımında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, ÇEDES projesi ile “Eğitimde Tek Yürek” projeleriyle ilimizde çok güzel, kıymetli ve anlamlı çalışmaların gerçekleştiğini ifade etti. Gençlerin merhamet ve yardımlaşma duygusuyla depremden birinci derecede etkilenen kardeşleri için gönüllerini, yüreklerini ortaya koyarak katıldıkları faaliyetlerin, projelerin amaç ve hedefleri bakımından memnuniyet verici olduğunu dile getiren Tosunoğlu, söz konusu çalışmaların il genelindeki okullarda artarak devam ettiğini ifade etti.

REKLAM ALANI