Yağlıdere İHL’den Huzur evine ziyaret

Yağlıdere Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri değerler eğitimi kapsamında Giresun’da bulunan Huzurevi yaşlı bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Yağlıdere İHL’den Huzur evine ziyaret
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.04.2023
50
A+
A-

Yağlıdere Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir grup öğrenci, okul yönetimi ve sınıf öğretmenleri ile birlikte Huzurevi sakinleri ile sohbet ederek çeşitli hediyeler sunarak yaşlılarımız ile sohbet etti.

Ziyaret esnasında bazı öğrencilerin duygulandıkları, bazısının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Öğrenciler görevlilere sorular yönelterek huzurevi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Yağlıdere Anadolu İmam Hatip Lisesi Mescidi Din Görevlisi Osman Turan, Peygamber Efendimizin “Küçüklerine merhamet etmeyen, büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir” buyruğuna dikkat çekerek, yaşlılarımızın elinden tutmanın, onların gönlünü hoş etmenin, ihtiyaçlarını gidermenin hem vicdani hem dini bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Turan “Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak İslam’ın bizlere vaaz ettiği değerlerimizi öğrencilerimize sadece anlatarak değil yaşatarak kazandıran bir okul olmak istiyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimiz ile Huzurevinde bulunan yaşlılarımızı ziyaret ettik. Öğrencilerimizin buradaki davranışları hepimizi duygulandırdı. Değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak istiyorsak bu etkinlikleri sık sık yapmamız gerekiyor” dedi.

(FİKRET BIYIK)

REKLAM ALANI