TÜBİTAK Türkiye finalinde üçüncü oldular

Giresun, TÜBİTAK 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Türkiye finalinde üçüncü oldu.

TÜBİTAK Türkiye finalinde üçüncü oldular
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.04.2023
50
A+
A-

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Türkiye finali yapıldı. 10-12 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen Türkiye finaline, Giresun Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Alparslan Çelik danışman öğretmeni Derya Erdemir Yılmaz ile, Giresun Fen Lisesi öğrencisi Naz Alan

danışman öğretmeni Murat Kodat ile, Giresun Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Sümeyye Topar danışman öğretmeni Özlem Çukurlu Aydın ile, Giresun 125. Yıl Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Yakar ve Selman Akıllı danışman öğretmeni Murat Kaya ile katıldı. 95 proje arasında, Giresun Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Alparslan Çelik danışman öğretmeni Derya Erdemir Yılmaz ile hazırlamış olduğu proje Sürdürülebilirlik ve Refah alanında Türkiye 3’üncüsü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, 2204-D kapsamında proje başvurusu yapan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek etti.

Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Yazılım alanlarında düzenlenen 54. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının 2023 Yılı Bölge aşaması, 3-4 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Samsun Bölge Finalleri aşamasına toplamda 120 proje davet edilirken, Giresun’dan 30 proje bölgede sergilenmeye ve yarışmaya katılmaya hak kazandı. Giresun, bölge sergisine davet edilen Samsun, Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop ve Tokat illeri arasında en çok proje daveti bulunan 2. İl oldu. Ayrıca ülke geneli bölge aşamasına davet edilen proje sayısı bakımından Giresun Türkiye’de 15. Sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Proje sahibi öğrenciler, çevrim içi sunumlara katılarak projelerini jüri üyelerine anlatılar ve ilimizi başarıyla temsil ettiler. Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucu; Giresun’dan 2 proje birinciliğe 4 proje ikinciliğe, 4 proje de üçüncülüğe layık görüldü. Toplamda 10 proje derece elde etti. Bölge finallerinde dereceye giren okullar şunlar;

Giresun Fen Lisesi, Giresun Sosyal Bilimler Lisesi, Giresun Bilim ve Sanat Merkezi, Giresun Bulancak Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi.

Bölge yarışmasında 1. olan projeler 5-9 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak Türkiye Finallerinde Giresun’u temsil edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında hazırlık ve başvuru sürecinde büyük çaba gösteren öğrenci ve danışman öğretmenleri tebrik etti. Haziran ayında yapılacak Türkiye Finallerinde ulusal dereceler kazanmaları temennisiyle öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

REKLAM ALANI