Temür: Alan bazlı destek ödemesi devam edecek

AK Parti Giresun milletvekili adayı Ali Temür, yeni dönemde fındıkta alan bazlı gelir desteği miktarının artırılmasının takipçisi olacağını ifade etti.

Temür: Alan bazlı destek ödemesi devam edecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.04.2023
48
A+
A-

Milletvekili adayı Temür, seçim çalışmaları kapsamında, Giresun Ziraat Odası’nı ziyaret etti. İl Genel Meclisi Ahmet Şahin, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Yıldız, Fuat Yurt, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ekrem Civelekoğlu ile köy ve mahalle muhtarlarının da katıldığını ziyarette konuşan Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üretiminde acil çözüm bekleyen konuları milletvekili adayı Temür’e iletti. Karan, Türkiye’nin fındıktan elde ettiği döviz girdisini artırabilmesi için, yeni dönemde AK Parti hükümetinin tarım politikaları arasında fındığa önemli bir yer verilmesi gerektiğini kaydetti.

“Fındıkta verim ve kalitenin artırılabilmesi için acilen fındık bahçeleri yenilenmelidir” diyen Karan, Daha önceleri de defaatle ifade ettiğimiz gibi, Giresun ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ekonomik ömrünü tamamlaşmış olan fındık bahçeleri devlet desteğiyle rehabilite edilmeli ve yenilenmelidir. Bu rehabilitasyon ve yenileme aşamasında üreticinin gelir kabı telafi edilmelidir ki, üreticilerimiz de bahçelerini yenilemeye teşvik edilebilsin. Fındık üretiminde en önemli konuların başında atadan dedeye, deden babaya, babadan çocuklarına parçalana parçalana artık üretimden düşen ve cazip hale gelmeyen fındık arazileri gelmekte. Fındık bahçelerinin parçalanarak yok olmasının önüne geçebilmek için acilen bir imar veya tabu eylem planı hazırlanmalıdır” dedi.

Fındıkta alan bazlu gelir desteği miktarının artırılması gerektiğinin de altını çizen Karan, “Ne yazık ki, 10 yıldır fındıkta alan bazlı gelir desteği dönüm başına 170 lira olarak ödenmekte. Fındık üreticisi şu anda bir dönüm için aldığı destek miktarıyla bahçesine bir çuval gübre atamıyor. Yeni dönemde acilen fındıkta alan bazlı gelir desteği miktarı ciddi oranda artırılmalı ve fındık üreticisinin yüzü güldürülmelidir. Devlet adına inşallah bu sezonda piyasada olacak olan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındığa hak ettiği bir taban fiyat açıklaması dileğiyle tüm fındık üreticilerimize bereketli ve kazançlı bir sezon dilerim” diye konuştu.

AK Parti Giresun milletvekili adayı Ali Temür ise AK Parti’nin her zaman fındık üreticisinin yanında olduğunu belirterek, “yeni dönemde fındıkta alan bazlı gelir desteği miktarının aratılmasıyla ilgili konunun takipçisi olacağız. Giresun’dan bizi Ankara’ya güçlü gönderin ki, bizde orada güçlü olalım” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI