Bulancak Belediyesinden köhnemiş örgüt taktiği!

Eskiden köhneleşmiş örgütü tarafından uygulanan taktik benzeri bir uygulamanın Bulancak Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi yadırganıyor.

Bulancak Belediyesinden köhnemiş örgüt taktiği!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.05.2023
107
A+
A-

Bulancak Belediyesi ve özel bir eğitim kurumu arasında yapılan protokolle, Bulancak genelinde lise öğrencilerine yönelik ücretsiz TYT (11. ve 12. Sınıflar) ve LGS (Lise Geçiş Sınavı 8. sınıflar) deneme sınavları yapılıyor.

Ülkemizde eğitim faaliyetleri Millî Eğitim Bakanlığının uhdesinde bulunurken Bulancak Belediyesinin köhnemiş örgüt taktiği ile deneme sınavına aracı olması şaşkınlıkla karşılandı.

Deneme sınavlarının ilki olan TYT Deneme sınavı 6-8 Mayıs tarihlerinde, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda yapılırken sınava ilçede eğitim gören lise öğrencileri yoğun katılım gösterdiği vurgulandı.

Aynı örgütsel taktikle basın açıklamasında bulunan Bulancak Belediyesi, deneme sınavının kendilerini ölçmede büyük faydası ve değeri olduğunu güya öğrencilerin ağzından vurguladılar.

Şimdi soruyoruz;

  • Millî Eğitim Bakanlığı ve dolayısıyla İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin uhdesinde olan eğitim faaliyetlerinde 5393 sayılı kanun çerçevesinde belediyelerin rolü nedir?
  • Deneme sınavları veya öğrencilerin seviyesini ölçme/değerlendirme de bulunmak üzere faaliyetler düzenlemek, ortaklık yapmak ve seviye tespitinde bulunmak Bulancak Belediyesinin görevi mi?
  • Bulancak Belediyesinin eğitim faaliyetleri ile ilgili bir birimi veya uzmanlaşmış kadrolu öğretmenleri mi var?
  • Millî Eğitim Bakanlığı ve dolayısıyla Giresun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir belediyenin eğitim faaliyetlerine dahil olmasına, ölçme değerlendirmede aracılık etmesine nasıl izin verdi?
  • Bu izini sağladıysa hangi kanun, yönetmelik ve tüzük çerçevesinde izin verdi?
  • Bu izin yoksa Giresun Valiliği ne gibi inceleme/soruşturma çalışmasına başladı?
  • Bulancak ilçesinin varolan sorunları çözüm beklerken Belediyenin uhdesinde olmayan Milli Eğitim faaliyetlerine soyunması hangi kanun çerçevesinde yerine getirilmektedir?

REKLAM ALANI