Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Giresunlulardan “bir oy Kemal’e, bir oyda Meral’e” diye seslendi.

Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.05.2023
47
A+
A-

İYİ Parti lideri 14 Mayıs seçimleri öncesi dün Atatürk Meydanı’nda Giresunlularla buluştu. Akşener, Giresunlulardan milletvekili adayları Ünzile Yüksel, Hakan Bektaş, Yıldız Kaya ve Mustafa Dizdar ile Millet İttifakı cumhubaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istedi.

“PARLAMENTER SİSTEMİ GERİ GETİRECEĞİZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu seçimi kazandığımızda parlamenter sisteme geçeceğiz, yargı serbest kalacak, bağımsız olacak.” dedi. iktidar olmaları halinde açacakları 11 bin köy okuluna 100 bin öğretmen atayacaklarını, sonrasında ise 150 bin öğretmen daha tayin edeceklerini söyledi. Ziraat mühendisi ve veterinerleri köylere tayin edeceklerini belirten Akşener, “Teknikerleri tayin edeceğiz, tarımı canlandıracağız. 100 yıllık fındık bahçelerinin verimi düştü onların gençleştirilmesi için çiftçimizle el ele yapılan çalışmalarda onları biz üstleneceğiz ve sizin fındık bahçelerinizi gençleştireceğiz.” diye konuştu.

“FINDIĞI FERRERO’YA PEŞKEŞ ÇEKTİLER”

Akşener, AK Parti hükümetleri tarafından 4 dolar olması gereken fındığın Ferrero’ya peşkeş çekildiğini kaydetti ve “Millet İttifakı’nda fındık kimseye peşkeş çekilmeyecek” dedi.

“Böyle kirli bir dille hiç seçime gitmedik” diyen Meral Akşener, “Kadınlara sürtük dediler hiç ses çıkmadı. Sayın Kılıçdaroğlu için bir pankart açmışlar, ‘Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider istiyoruz’ yazıyor. Ayıptır be ayıptır. Sizi de bir ana doğurdu. Bir de karı diyorlar, keşke bir karı olabilseniz. Bitmedi. Erkeklerle erkekler, dahası var erkeklerle hayvanlar evlenecekmiş. Bunlar kafayı yedi be, kafayı yedi. Allah rızası için 14 Mayıs’ta Giresunlular sandığa gideceksiniz; bir oy Meral’e bir Kemal’e vereceksiniz. Bu ucube sistemi bitireceğiz. Seçimi kazandıklarında başlarını secdeye koyacaklarmış. Kul hakkı yediniz kul hakkı, alnınız kirli nasıl secdeye koyacaksınız. Giresun’dan gençler Meksika’ya gidiyorlar. Orada toplama kampındalar. Ayıptır bu güzel şehirden gençler Meksika’ya gidiyor, ayıptır Recep bey” diye konuştu.

AK PARTİ VE MHP SEÇMENİNE ÇAĞRI YAPTI

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, AK Parti ve MHP seçmenine çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

“14 Mayıs Anneler Günü aynı zamanda. Ben şimdiden Anneler Gününüzü kutluyorum ve 14 Mayıs’ta ben de bir anneyim; tüm annelerden tüm kadınlardan oy bekliyorum. Bakın bu bizim son seçimimiz. Bakın bu seçimin ardından yargı nefes alacak, israf son bulacak, harama el uzatmak son bulacak, hırsızlık bitecek. Bunun tam tersi olduğunda bunun dışında asla bir şey konuşulmayacak. Buradan AK Partili ve MHP’li seçmenlere sesleniyorum. 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu’na oy istiyorum, İYİ Parti’ye oy istiyorum. Artık sarılmamız, birbirimize elimizi kolumuzu uzatmamız lazım. Bu sistemi götüremeyiz. Bakın bu ülkede doktorlar kovuldular gittiler. Hakkı yenen kaymakam adaylarının durumu ne olacak? 5’li çete devri sona erecek. Asıl dertler bunlar ama kitapsız, Allahsız, dinsiz, imansız diyorlar. Ben 7 yaşından beri namaz kılıyorum. Benim böyle bir şeyi başkasına demem, ‘şirk’tir, ‘şirk’. Onlar şirk koşuyorlar. Dolayısıyla Türkiye’de ip koptu, bu arkadaşların kafaları gitti. Görüyorum ki Giresun’da kadınların, gençlerin bir kararı var. Burayı şereflendirdiniz, hakkınızı helal edin. Beni ve Kılıçdaroğlu’nu, Allah, sizlerin karşısında mahcup etmesin. Türkiye için istihdam yaratacağız. 82 puanla gençlerin elendiği, 52 puan alanların atandığı torpil dönemi bitecek. Ev kadınlarımıza 2 bin 500 TL her ay ödeme yapacağız. Tarıma dair de çok önemli kararlarımız var. Pandemide gördük ki gıda beka meselesidir. Çalmayacağız, çaldırmayacağız, kul hakkına el uzatmayacağız.”

REKLAM ALANI