Engelli bireyler, davetlileri coşturdu

Özel Giresun ve Özel Dereli engelli bakım merkezlerinden sıradışı etkinlik

Engelli bireyler, davetlileri coşturdu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.05.2023
30
A+
A-

Kurucu Başkanlığını istihdam ödüllü müteşebbis Yener Türk’ün yaptığı, Özel Giresun ve Özel Dereli engelli bakım merkezleri 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle çok güzel ve kapsamlı bir etkinlik düzenledi. Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’ nda gerçekleşen etkinliğe Giresun Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler İl  Müdürü Mustafa Modaoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Uzun, AK Parti Giresun Milletvekili Adayı Berrin Aydın,  Giresun Anadolu Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Nihat Yayla, bazı akademisyenler,  STK temsilcileri,  engelli aileleri,  öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Özel Giresun Engelli Bakım Merkezi Müdürü Gülseren Kesik, katılımcılara teşekkür ederek,” Bu akşam burada Engelliler Haftası nedeniyle çalışma arkadaşlarımız, Halk Eğitim Merkezi görevlilerimiz ve bakım merkezlerimizdeki dostlarımızla birlikte böylesine güzel ve kapsamlı bir etkinlik düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz.Siz değerli konuklarımıza engelli bireylerimize fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini göstermek istiyoruz. Amacımız bu günü kutlamaktan öte, onları anlamak, farkında olmak ve mutluluklarına  ortak olmaktır. Engel yeter ki kalplerde olmasın. Bu vesileyle bütün engellerin sevgi ve saygıyla aşılacağını anımsatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza,  ailelerine ve onlara fedakarca hizmet sunan çalışma arkadaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyorum” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu da yaptığı konuşmada,”  Ülkemizde yaklaşık 2,5 milyon engelli birey vardır. Onların haklarıyla ilgili yasal düzenlemeler  güvence altına  alınıp, bu haklardan yararlanmaları için bakanlığımız olağanüstü bir performans sergilemektedir.” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ nın engelli bireylere verdiği hizmetlerden yola çıkarak detaylı bilgiler aktaran Modaoğlu,” Giresun’ da 2003 yılı itibariyle 3.486 engelli vatandaşımıza bakanlığımız tarafından  ailelerinin yanında desteklenmesi amacıyla 108 milyon 755.265 TL evde bakım yardımı sağlanmıştır. 2007 yılında başlayan evde bakım ödemelerinin toplam miktarı 927 milyon 382.000 TL civarındadır” bilgisi  verdi.Modaoğlu,  Giresun’da 5 engelli bakım merkezinde 478 engelli vatandaşımıza hizmet verdiklerini ve her zaman yanlarında olduklarını da  sözlerini ekledi.

GRÜ Rektörü Prof. Dr.Yılmaz Can da yaptığı konuşmada,  etkinliği  düzenleyen bakım merkezlerinin yetkililerini çalışanlarını ve engelli bireyleri kutlayarak,”  Engelli bireylerimize her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek,  onları sevgi ve saygıyla kucaklamak  toplum olarak hepimizin görevidir. Engellilerimizi hayata kazandırmak,  toplumla  kaynaştırmak, destek ve dayanak olmak da asli  görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bu akşam burada engelli bireylerimize fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerinin tanıklığını yapacağız ve  mutluluklarına ortak olacağız. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine buradan selamlar sevgilerimi gönderiyorum.”  dedi.

Konuşmaların ardından bakım  merkezlerinde kalan vatandaşlar tarafından sahnelenen  Giresun ,Artvin Van ve Kafkas  yörelerine ait oyunlar ve saz sanatçıları  eşliğinde söyledikleri türküler büyük alkış aldı.Bakım merkezlerinin  aktiviteleri ile  engelli bireylerin güzel görüntülerini konu alan ve Hayat Bayram Olsa şarkısı eşliğinde yapılan slayt gösterisi de beğeni ile izlendi. Etkinlik diplomaların takdim edilmesi  ve keplerin fırlatılması ile sona erdi.

HABER: NAMIK BALTAOĞLU

REKLAM ALANI