İyi ki varsınız ‘Beyaz Melekler’

Giresun’da 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası değişik etikliklerle kutlandı.

İyi ki varsınız ‘Beyaz Melekler’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.05.2023
13
A+
A-

12 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle Atatürk Meydanı’nda bir tören düzenlendi.

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yeşim Yaman Aktaş, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Yılmaz, sağlık tesisleri yöneticileri, sağlık sendikaları yöneticileri ve hemşirelerin katılımıyla gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

“HEMŞİRELER SADECE SAĞLIK KURUMLARINDA DEĞİL İNSAN YAŞAMINA DOKUNDUĞU VE HAYATA DEĞER KATTIĞI HER YERDEDİR”

Törende günün anlam ve önemimi için konuşma yapan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Yılmaz, “Hemşirelerin hem klinik hem saha çalışmalarında bakım verici rolünün yanı sıra eğitici, danışman, karar verici, yönetici ve koordinatör rolleri vardır bu nedenle Türk Hemşireler Derneğin in’de üyesi olduğu Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN) 2023 yılı için “Bizim Hemşirelerimiz, Bizim Geleceğimiz “ olarak belirlediği tema ile küresel sağlık sorunlarını ele almak ve herkes için küresel sağlığı iyileştirmek amacıyla gelecekte hemşirenin nasıl konumlandırılması gerektiğinin tartışılmasını istemekte, sağlığın geliştirilmesi ve hastalıkların önlenmesi için hemşire iş gücünün desteklenmesi ve hemşirelik mesleğine yatırım yapılmasını önermektedir. Son yıllarda yaşamış olduğumuz gerek pandemi süreci gerekse yakın zamanda yaşadığımız doğal afet durumlarında etkin sağlık hizmet sunumunun önemini anlamış bulunmaktayız. Hemşirelik mesleğinin dünyada ve ülkemizde sağlık bakım sistemi içerisinde önemli bir rol oynadığı artık tartışılmaz bir gerçektir. Hemşireler sadece sağlık kurumlarında değil insan yaşamına dokunduğu ve hayata değer kattığı her yerdedir. Desteklenen ve güçlendirilmiş bir hemşirelik iş gücü, sağlık çıktılarını iyileştirmek için etkili bir çözümdür. Önce insan diyerek halka hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden bu yüce mesleğin mensupları, geleceğin sağlık bakımında öncü bir ses olan bütün hemşirelerin hemşireler gününü kutlayarak,bizlerle birlikte 12 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında düzenlediğimiz çelenk koyma törenimize geldiğiniz için teşekkür ediyor , arzu ettiğimiz geleceği hep beraber inşa edebilmek umuduyla 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler haftamız kutlu olsun” dedi.

“HER TÜRLÜ ZORLUĞA GÖĞÜS GEREN HEMŞİRELERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Ardından özellikle pandemi döneminde yaşanan zorlu çalışma koşullarına değinen Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, zorlu çalışma koşullarında dur durak demeden her türlü zorluğa göğüs geren hemşire arkadaşlarına teşekkür ederek, hemşireler gününü kutladı.

“SABIR VE SEVGİNİN ADIDIR HEMŞİRE”

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut ise, “Fedakarlık, sabır, sevgi ve gayretle görev yapan sağlık ordumuzun vazgeçilmezleri hemşirelerimizin hemşireler gününü kutluyorum” dedi

BELGE TAKDİM EDİLEREK PASTA KESİLDİ

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen kutlama programında ise ünite birim sorumlu hemşirelerine tüm çalışma arkadaşları adına İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kesicioğlu, Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yeşim Yaman Aktaş, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Yılmaz, İdari Mali Hizmetler Müdürü Murat Turan tarafından belge takdim edildi. Program kutlama pastasının kesilmesiyle sona erdi.

MÜDÜRÜ BULUT GÖREV BAŞINDAKİ HEMŞİRELERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Muhammet Bulut, Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Giresun Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesini de ziyaret ederek, bu hastanelerde görevli hemşirelerin günü kutladı.

REKLAM ALANI