Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir ilk daha

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Tiroid Nodüllerinde Mikrodalga Ablasyon tedavisi başladı.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir ilk daha
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.05.2023
59
A+
A-

Tedavinin hastane girişimsel radyoloji polikliniğine veya endokrinoloji polikliniğine başvurması halinde planlandığı kaydedildi.

Tiroid Nodüllerinde Mikrodalga Ablasyon tedavisiyle ilgili şu bilgiler verildi;

GUATR DA MİKODALGA ABLASYON NEDİR?

Guatr da (iyi huylu tiroid nodüllerinde) mikrodalga ablasyon tedavi yöntemi, dünyada 2006 yılında başlamıştır. Ameliyatsız, ağrısız ve işlem sonrasında hemen günlük hayatınıza devam edebileceğiniz yeni, güvenli ve etkili, gittikçe popüler olan bir tedavi yöntemidir.  Artık tedavi kılavuzlarında yerini almaya başlamıştır. İşlem sonrası hasta memnuniyet oranları oldukça yüksektir.

KİME YAPILIR?

Semptomatik tiroid nodüllerinde (ağrıya, basıya, yutkunma problemlerine, nefes darlığına, öksürüğe, tiroid hormon bozukluğuna ve kozmetik sorunlara yol açan nodüllerde) uygulanan bir yöntemdir.

NASIL YAPILIR?

Boyun bölgesi uyuşturulduktan sonra ultrason rehberliğinde, ince bir iğne yardımı ile tiroid dokusundaki nodüllere girilir. İğne ucundan verilen kontrollü mikrodalga enerjisi ile nodül içinde ısı artışı ve nodül harabiyeti sağlanır. Buna bağlı olarak nodül zaman içinde gittikçe küçülerek ortadan kaybolur.

AVANTAJLARI NEDİR?

Ameliyatsız bir tedavi yöntemidir. Ağrısız ve ciltte iz bırakmayan, ortalama yaklaşık 20 dakika süren, tedavi sonrası hemen günlük yaşamınıza geri dönebileceğiniz konforlu bir tedavidir. Komplikasyon oranları oldukça düşüktür. Nüks halinde kolaylıkla tekrar uygulanabilir. Bu tedavi yöntemi daha sonraki ameliyat dahil diğer tedavi yöntemlerine bir engel teşkil etmez.

RİSKLERİ NEDİR?

Oldukça nadir olarak kanama, ses kısıklığı, nodülde parçalanma ve ağrı oluşabilir; (Bunların görülebilme sıklığı %1 in altındadır). Böyle bir durumda gerekli müdahaleler yapılır.”

REKLAM ALANI