O saldırgan Giresunlu çıktı… Köylüleri FETÖ bağlantısını ima etti

Köylüler FETÖ bağlantısını ima etmesi olaya farklı bir boyut kazandırdı.

O saldırgan Giresunlu çıktı… Köylüleri FETÖ bağlantısını ima etti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.05.2023
241
A+
A-

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimî Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu binasına saldıran Recep Akbıyık’ın köyünde şaşkınlık hakim.

İhlas Haber Ajansı muhabiri Ahmet Bilge’nin köylülerle yaptığı görüşme sorasında servise verilen haberde; Dereli’nin Akkaya köyü nüfusuna kayıtlı Recep Akbıyık’ın köylüleri şaşkınlıklarını dile getirdiler.

FETÖ BAĞLANTISI VAR MI?

ABD’ye daha önce gidip geldiği belirlenen Akbıyık ile ilgili köy sakinleri, “ABD’deki Türkevi saldırısını haberlerde duymuştuk. Saldırganın Türk olduğunu ve hatta bizim köyden olduğunu öğrenince çok şaşırdık. Saldırganı her ne kadar tanımıyor olsak da akrabaları bu köyden, kendisinin nüfusu da bizim köye kayıtlıymış. Köyümüzden böyle birisinin çıkması şaşılacak bir durum. Çünkü bizim köy vatanını, milletini seven bir köy ve bugüne kadar bu köyden böyle bir mahcubiyetlik yaşatacak bir olay veya birisi çıkmadı. Hiç böyle bir şey ummazdık. Değil Türkevi nereye olursa olsun yaşanan saldırıyı kınıyoruz. Ancak duyduğumuz kadarıyla bu çocuk ABD’ye daha önce de gidip gelmiş. Bunu yapan ancak bazı FETÖ bağlantıları olan birileridir” dedi.

DIŞİŞLERİ – İÇİŞLERİ SALDIRIYI MERCEK ALTINA ALDI

Saldırıyı mercek altına alan Dışişleri Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı yetkilileri yaptıkları koordineli çalışmada saldırganı tespit etti.

Türk makamları, Akbıyık ile ilgili bilgileri, New York Polis Teşkilatı (NYPD)’na iletti.

NYPD, bunun ardından soruşturmayı hızlandırarak dün şüphelinin kaldığı evsizler barınağına baskın düzenledi.

REKLAM ALANI