Espiye’de Geçmişten Geleceğe Spor Şenliği var

Espiye Şehit Sezgin Burak Cantürk Ortaokulu nün koordinesinde, Espiye Kaymakamlığı, Espiye Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Spor Şenliği” düzenlendi.

Espiye’de Geçmişten Geleceğe Spor Şenliği var
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.06.2023
157
A+
A-

Espiye İlçe Stadında kurulan şenlik her yaştan katılımcıya okçuluk, mas güreşi, mangala, ok savaşları, matrak oyunu, 9 ve 3 taş, Çuval yarışı halat çekme ve ebru gibi spor ve sanat dallarıyla buluşturacak. Şenliğin ilk gününde çocuklar çeşitli oyunları, eğitmenlerden öğrenerek oynama fırsatı buldu. Espiye Kaymakamı Taner Tengir  ve Belediye Başkanı Mustafa Karadere, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 gün sürecek şenliğe bütün çocukları beklediklerini söyledi.

Şenlikte 13 farklı oyun alanının kurulduğunu, bu alanlarda geleneksel oyunların oynandığını ifade eden Karadere, şöyle devam etti:”Geçmişten gelen bu oyunları geleceğe taşımayı arzu ediyoruz. Şenlikten sonra konfederasyon, bu oyun aletlerini bizlere hediye edecek. İnşallah geçmişi geleceğe taşıyacağız. İlçemizde çok fazla genç ve çocuğumuz var. Şenlikte günde 1500 çocuğumuza ulaşmaya çalışacağız. Bunu artırmaya da çalışacağız. Bu araç ve gereçler bizde kalacağı için diğer çocuklarımıza da bunları ulaştıracağız.”

REKLAM ALANI