Sahne senin festivalinde doyasıya eğlendiler

Mimar Sinan Anadolu Lisesi, yaz şenlikleri kapsamında düzenlediği “Sahne Senin” festivalinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Sahne senin festivalinde doyasıya eğlendiler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.06.2023
100
A+
A-

Büyük bir coşkunun yaşandığı festivalde, öğretmeninden öğrencisine; yardımcı personelinden kantincisine Mimar Sinan ailesinin bütün bireyleri hünerlerini sergiledi.

Okulun rehber öğretmeni Ufuk Şensoy Zaim, İngilizce öğretmeni Berna Çoban Karakaya ve edebiyat öğretmeni Sinan Koca’nın organizasyonunda gerçekleşen Sahne Senin’de ilk performansı Okul Müdürü Cemalettin Aydınoğlu kendi yazdığı bir şiirle sergiledi.  Ardından sahneye çıkan öğretmen ve öğrenciler, ağırlıklı olarak solo şarkılarla izleyenleri coşturdu. Birbirinden yetenekli öğrenciler içerisinde klarnet, bağlama, piyano, keman, gitar çalanlar da vardı; solo zeybek gösteri yapanlar da… Ekip olarak halk oyunları sergileyenler de vardı; şiir okuyanlar da… Resim yapanlar da vardı; modern dans gösterisi yapanlar da… İlk defa sahne almalarına rağmen çok etkili performans sergileyen öğrenciler büyük alkış aldılar.

Matematik öğretmeni İbrahim Öztaş’ın sunduğu “evet-hayır” ve edebiyat öğretmeni Sinan Koca’nın sunduğu “belirlenen bir sözcükle şarkı bulma” yarışması kahkaha dolu dakikalar yaşattı.

BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ HERKESİ AĞLATTI

Okulun müzik öğretmeni Zehra Akdemir’in  organize ettiği Babalar Günü sürprizi duygu dolu anlar yaşattı. Sahne performansları devam ederken bütün erkek öğretmen ve personeli sahnenin karşısına dizen sürpriz ekibi; bütün babalara, Babalar Günü şarkısı söyleyen öğrencileri dinletti. Tam o sırada, sabah evden vedalaşarak çıktıkları çocuklarını ve ailelerini, ellerinde güllerle karşılarında gören babalar, hayatlarının en duygu dolu anlarını yaşadılar. Ne izleyenler ne de sürprizi yaşayanlar gözyaşlarına hakim olabildi.

Festival boyunca sergilenen birbirinden yetenekli öğrencilerin yağlıboya tabloları büyük beğeni topladı. Ayrıca satranç turnuvasında da kıyasıya bir mücadele vardı.

Sahne Senin Festivali, görsel sanatlar öğretmeni Raife Kırkaya Bayram’ın  hazırladığı “Sahne Senin Hatırası” panosunun önünde çektirilen fotoğraflarla  ve katılım belgesi töreniyle son buldu.

REKLAM ALANI