Çamoluk’ta boş arazilerde Tohumluk Buğday üretilecek

Çamoluk ilçesinde 350 dekar atıl arazide siyez buğdayı ekimi yapılacak.

Çamoluk’ta boş arazilerde Tohumluk Buğday üretilecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.06.2023
142
A+
A-

Çamoluk Ziraat Odası Başkanı Ali Tatar yaptığı açıklamada; “Bu yıl için ilk etapta 350 dekar alanda Siyez Buğdayı, Ekmeklik ve Makarnalık Buğday, Arpa ve Tritikale üretim yapılması planlanmaktadır. Üretilen ürünleri Ziraat Odasına ait ürün eleme ve işleme sektöründen geçirilerek tohumluk buğdaylar önümüzdeki yıl Çamoluk çiftçisine % 50 hibeli şekilde dağıtımı yapılacaktır.

Bu sayede çiftçilerimizin girdi maliyetleri düşürülecek ve kaliteli tohum üretimi sağlanacaktır. Üretilen ürünlerde Belediyemizin öncülüğünde geri alımı sağlanacak ve çiftçimizin pazar sorunu kalmayacaktır.

Çamoluk Belediyesi ve Çamoluk Ziraat Odası olarak İlçemizde tarım hayvancılık ve buna bağlı sanayinin gelişmesine öncülük ederek bu konuda istihdamı artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

ÜRETKEN BELEDİYECİLİK

Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz yaptığı paylaşımda; “Siyez buğdayı, ekmeklik buğday, makarnalık buğday ve arpa tohumlarımızın vatandaşlarımızın arazilerinde toprakla buluşup sofralarına uzanacak yolculuğu bu sene de başladı. Tarım’da öncü ve örnek projelerle Çamoluk’umuza değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

HABER: KADİR BEKİROĞLU/ALUCRA HABER

REKLAM ALANI