Kurbanlık hayvan nakillerinde dikkat!

Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan nakillerinde gereken kurallarla ile ilgili uyarılarda bulunuldu.

Kurbanlık hayvan nakillerinde dikkat!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.06.2023
30
A+
A-

Müdürlükten yapılan açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan sevklerinde önemli miktarlarda artış meydana geldiği belirtildi. Sağlık kontrolünden geçmemiş, gerekli aşıları ve kayıtları yapılmamış hayvanların yurt içinde nakledilmeleri salgın hayvan hastalıklarının yayılmasında büyük rol oynadığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

“5996 Sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikler gereğince, yapılacak her türlü hayvan ve hayvansal madde sevklerinde menşeine en yakın yerdeki gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğünden veteriner sağlık raporu” alınması gerekiyor. Aynı il içinde yapılacak büyükbaş hayvan nakillerinde hayvan pasaportunun, küçükbaş hayvan nakillerinde ise nakil belgesinin bulundurulması yeterli olmaktadır. Kurbanlık olarak sevk edilecek büyükbaş hayvanlara şap ve LSD, küçükbaş hayvanlara ise şap ve PPR aşısının yapılmış olması ve kulak küpesi bulunması zorunludur.”

Açıklamada, hayvan taşıyacak araçların sahiplerinin “nakliyeci”, araç sürücülerin “sürücü”, nakliye sırasında hayvanların bakımlarından ve refahından sorumlu kişilerin ise “bakıcı” yeterlilik belgesi sahibi olma zorunluğu bulunduğu da hatırlatılarak, kaçak sevk durumlarında hayvan sahipleri ile nakil vasıtaları sahiplerine idari para cezası verildiği aktarıldı.

REKLAM ALANI