Yazar Turgut’tan, Şair Kaçar’ anma ve imza günü

Yazar Ümran Haliloğlu Turgut, şair, güfte yazarı ve bestekar Ahmet Kaçar’ın hayatını konu alan, ” Çok gün Çok Gece Önce ve Asırlar Sonra Ahmet Kaçar” adlı kitabı için imza günü ve anma etkinliği düzenledi.

Yazar Turgut’tan, Şair Kaçar’ anma ve imza günü
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.06.2023
57
A+
A-

Giresun Can Akengin Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı.

Yazar Ümran Haliloğlu Turgut,  büyük üstat Ahmet Kaçar’ın yaşamından kesitler sunarak,” 1953 yılından itibaren bestelenen şiirleriyle sanat dünyasında varlık göstermeye başlayan Ahmet Kaçar, bu tarihten sonra da Türk müziğinde çok sevilen ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen dinlenilen unutulmaz eserlere imza atmıştır. Gençlik yıllarımdan itibaren tanıma şansına sahip olduğum, gazete ve televizyon söyleşileri yaptığım Ahmet Kaçar, benim için yalnızca şair ve bestekar değil,  edebiyata yönelmemdeki etkisi, yaşam felsefemin  oluşmasındaki öğreticiliği ile  ufkumu açan değerli bir kişilik olmuştur. Buradan hareketle Kaçar’ın yaşamını konu alan bu kitabımın uzun yıllar ötesinden temelleri atılmış ve ondan aldığım ilhamla hayat bulmuş bir çalışmadır. Etkinliğime katılma nezaketini gösteren siz değerli sanatsever dostlarımı yanımda görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyor, üstadımız Ahmet Kaçar’ ı bir kez daha saygı ve rahmetle yad ediyorum.” dedi.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Görele Belediye eski Başkanı Erener de, Ümran Haliloğlu Turgut’u kutlayarak,” Değerli büyüğümüz Ahmet Kaçar’ı küçüklüğümden itibaren tanıma onurunu yaşamış bir hemşehrinizim. Görele’mizin gururu, şairimiz Ahmet Kaçar, Türk müziğine sayısız eserler kazandırmış ve adını unutulmazlar tarihine yazdırmıştır. Bu anlamlı etkinlik vesilesiyle Ahmet Kaçar’ı saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Kaçar’ın hayatını özetleyen bir film gösterimi yapıldı ve Yazar Haliloğlun Turgut saz sanatçıları Ercan Usta ve Güray Dumlu’nun eşliğinde Ahmet Kaçar’ın şiirlerini okudu. Etkinlik Ümran Haliloğlu Turgut’ un konuklarına imzalı kitaplarını takdim etmesiyle sona erdi.

REKLAM ALANI