Dolar 18,8752
Euro 19,9090
Altın 1.099,08
BİST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 11°C
Çar 10°C
Per 10°C

AFAD, afetlere karşı bilgilendiriyor

Eynesil Belediyesi personeline yönelik 2023 ‘Afet Eğitim Yılı’ kapsamında Afet Eğitim Seferberliği Haftası sebebiyle Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi tarafından ‘Kurum ve Aileler için Afet Farkındalık Eğitimi’ düzenlendi.

AFAD, afetlere karşı bilgilendiriyor
Ocak 24, 2023 6:29 am
74

Eğitimde, afet öncesi, afet anı ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı. Eynesil Belediyesi personeline Kamil Nalbant MYO Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim, Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri tarafından verildi. Farklı birimlerden katılım gösteren personele deprem başta olmak üzere doğal afetlere ve yangınlara karşı alınması gereken önlemler ile davranış biçimleri anlatıldı.  Eğitimde, deprem, sel, heyelan, fırtına, hortum, çığ gibi doğal afetler ile yangınlar ve endüstriyel kazalar gibi acil durumların öncesinde alınması gereken tedbirlerin afetin boyutunu önlemesi açısından önemine dikkat çekildi.

‘Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler’ ve ‘Deprem Sonrası İlk 6 Saatte Yapılacaklar’ konularının üzerinde durulduğu eğitimde afet ve acil durum çantasının olası afet durumu öncesinde hazırlanmasının önemine değinildi. Afet bilinci, arama kurtarma, yangın, ilk yardım, kurtarma teknikleri, kimyasal biyolojik radyolojik nükleer tehditler, sığınaklar ve ikaz alarm gibi konuların teorik ve uygulamalı olarak anlatıldığı eğitim, sivil savunma ve servisleri konusu ile tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.