Dolar 18,8828
Euro 20,1398
Altın 1.115,61
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Ahi lideri dualarla anıldı

Müftü Topcan: Ticari ve iktisadi hayatımızdan ahlaki olmayan her türlü davranışı silip atmalıyız

Ahi lideri dualarla anıldı
Eylül 21, 2022 6:17 am
180

Yavuz Sultan Selim’in Trabzon Valiliği sırasında hocalığını yaptığı belirtilen Hacı Abdullah Halife, Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Tekke köyünde anıldı.

Anma programına katılanlar, Hacı Abdullah Halife’nin Tuğlacık köyündeki türbesinin yanı sıra Tekke köyündeki tekkesi, değirmeni ve camisini de ziyaret etti.

Programa katılan Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, tarihi Tekke ve Tuğlacık camilerinde incelemelerde bulunarak, Yağlıdere İlçe Müftüsü Abdullah Bal’dan bilgi aldı.

İl Müftüsü Topcan burada yaptığı konuşmada, bölgenin İslamlaşması ve Türkleşmesinde önemli katkıları olan, aynı zamanda bölgede Ahilik teşkilatının da gelişmesini sağlayan Hacı Abdullah Halife’nin huzurunda vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Müftü Topcan ticaret ahlakının önemine vurgu yaparak, “Ahilik kuralları ve prensipleri tarihin tozlu raflarında bırakılmamalı, aldanma ve aldatmaktan korktuğumuz günümüz iktisat ve ticari hayatına da yol göstermelidir. Birlik ve beraberlik içinde büyük hedeflere yürüyebilmek, zengin fakir, tüketici üretici, emek sermaye kısaca toplumun tüm fert ve kurumları arasında iyi ilişkilerin yeniden oluşumu için ahilik kurallarına muhtacız. Tek kelime ile ifade edeyim ki bugün haksız rekabet olmasın, güçlü zayıfı sömürmesin, haksız kazanç olmasın diyorsak ticari ve iktisadi hayatımızdan ahlaki olmayan her türlü davranışı silip atmalıyız.

Bu vesileyle Hacı Abdullah Halife hazretleri başta olmak üzere geçmişten günümüze kadar hayatını kaybeden tüm değerlerimizi rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

Anma programına, Yağlıdere Kaymakamı Kübra Kaplan, Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, Giresun Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Demirel, Üçtepe Belde Belediye Başkanı Hacı Gasım Akıllı, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık, Giresun Ticaret Müdürü Ali Yıldırım, din görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.