Dolar 18,8872
Euro 20,1447
Altın 1.114,91
BİST 5.288,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

AKP tozlu raflarında kaybolup gitti

Milli İttifakı il başkanları, Giresun Güney Çevre Yolu Projesi’nin AKP’nin tozlu raflarında kaybolup gittiğini savundu.

AKP tozlu raflarında kaybolup gitti
Ekim 4, 2022 6:36 am
173

Giresun’da ‘Mili İttifak’ın il başkanları bir araya gelerek, ilin sorunları ve çözüm yollarını konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, il başkanları bir kez daha Giresun Güney Çevre Yolu projesi çağrısı yaptı. İl Başkanları adına bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi Giresun İl Başkanı Abdulkadir Bektaş, Güney Çevre Yolu projesiyle ilgili en ufak bir gelişmenin dahi olmamasının Giresun halkını derinden üzdüğünü ifade etti. Bektaş, “Şu anda Ordu ilinin çevre yolu bitti ve Akdeniz’e bağlanmak üzereler. Bizde Piraziz’den girip de Keşap’tan çıkamadık bir türlü. İptal edilen proje ayağı için 2 yıldır güzergâh değişikliği yapılamadı. Mahkeme süreci takip edilmedi. Sonunda akıbeti meçhul bir proje olarak -her zaman olduğu gibi- AKP iktidarının tozlu raflarında kaybolup gitti. Diğer büyük projeler ve yatırımlar gibi” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Abdulkadir Bektaş, Milli İttifak iktidarında ilk iş olarak Güney Çevre Yolu Projesini hayata geçireceklerini belirterek, şunları kaydetti;

“Bir ilin geleceğinin, kaderinin bir insanın iki dudağı arasında olması ne kadar acı verici bir durum. Bundan daha acı olan ise bu durumu kabullenen sessiz yığınlar. İktidar olup da muktedir olamayanlar. Millet ittifakının İl Başkanları olarak sizin şahsınızda Giresun halkına söz veriyoruz. 2023 yılında iktidar olduğumuzda yapacak olduğumuz ilk projelerden biri Güney Çevre yolu ve kuzey güney aksı olacaktır. Ekonomik ve sosyal anlamda Giresun’umuzu şaha kaldıracak bu projelere sahip çıkacağız ve gerçekleştirilmesi için her türlü çaba ve gayreti göstereceğiz. 2010 yılından Kasım 2020 yılına kadar ancak kâğıt üzerinde ilerletebilen bu projenin, biz kâğıt üzerinde kalmasına müsaade etmeyeceğiz.

Tirebolu-Torul, Çanakçı, Dereli yolu gibi, Eğribel tüneli, Gümüşhane-Tirebolu Demiryolu projesi gibi sürüncemede kalan projeler olmasına izin vermeyeceğiz. Giresun’un menfaatleri neyi gerektiriyorsa o yönde gayret sarf edeceğiz. Birilerinin değil Giresun halkının hizmetkarı olacağız.”

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.