Dolar 18,8774
Euro 20,1454
Altın 1.114,87
BİST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Avrupa Hareketlilik Haftası kutlanacak

Avrupa Hareketlilik Haftası (AHH), kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimi olarak bu yılda “Çeşitlendir ve devam et” mottosuyla kutlanıyor.

Avrupa Hareketlilik Haftası kutlanacak
Eylül 17, 2022 6:58 am
188

Ülkemizde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinasyonunda kutlanan hafta etkinliklerine, 2019 yılından beri katılım sağlayan Bulancak Belediyesi, 2019 yılı Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülüne de layık görülmüştür.

DÜNYA HIZLANIRKEN İNSAN YAVAŞLIYOR

Hızla gelişen ve kalabalıklaşan dünya üzerinde, teknolojinin sağladığı tüm hıza ve erişime rağmen yavaşlayan insan hareketliliğini çeşitlendirmek için artık bazı tedbirlerin alınmasının gerekliliğine dikkat çeken Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Dünya hızlanırken, insan yavaşlıyor. Bu anlamda Bulancak Belediyesi olarak AHH etkinliklerini önemsiyor ve 4 yıldır da katılım sağlıyoruz. Bu yaklaşımla ilçemizle ilgili yaptığımız tüm proje ve hizmetlerde insan hayatına hareketlilik katacak unsurlara özellikle dikkat ediyoruz. Öncelikle alt yapısı tamamlanarak yenilenen tüm cadde ve sokaklarımızda geniş yaya kaldırımlarına yer vererek özellikle şehir içinde yaya hareketliliğini artırıyoruz. Otopark alanlarımızı sahilde ve şehrin belli noktalarında toplayarak şehir içinde araç yığılmalarını önlemek için tedbirler alıyoruz. Yine ilçemiz genelinde 40’ın üzerinde Çocuk ve semt parkları tesis ederek ki; bunların çoğunda; spor sahaları, spor aletleri, yeşil alan ve oturma gruplarına yer vererek, o mahallenin çocuklarına, gençlerine ve ailelerine sosyal alanlar kazandırıyoruz. Ayrıca sahilde tesis ettiğimiz park ve sosyal alanlarımızı insanların bireysel sporlar yapmaları, yürüyüş yapmaları ve bisiklet kullanmalarına uygun projelendiriyoruz. Bulancak sahilinde kısmen tamamlanan 8 km’lik Bisiklet ve Yürüyüş yolu projemizi de bu yıl içinde hayata geçiriyoruz. İnsanların daha fazla hareket ederek, daha sağlıklı bir hayat sürmelerine destek sağlayacak proje ve önlemlerimiz önümüzdeki yıllarda da Çeşitlendirilerek devam ettirilecektir. Tüm halkımızın hareketlilik haftasını kutluyor ve bol hareketli, sağlıklı bir hayat diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.