Dolar 18,8820
Euro 20,0583
Altın 1.112,55
BİST 5.327,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Cum 13°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 14°C

Aymaç Araplara mı teslim?

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Aymaç Tabiat Parkı’nın İhaleyle Kiralanmasına Karşı Çıkarak Konuyu TBMM Gündemine Taşıdı.

Aymaç Araplara mı teslim?
Ağustos 31, 2022 7:59 am
228

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü, Giresun İl Şube Müdürlüğü’nün faaliyet alanında yer alan Aymaç Tabiat Parkı Giriş Kontrol Ünitesi, Günübirlik Kullanım Alanı ve Gelişme Planı ile Onaylı İmar Planı/Vaziyet Planına Uygun Hazırlanacak Projelere Göre Yeni Yapı, Tesis ve Alan Düzenlemelerinin Yapılarak İşletilmesi işinin 84 milyon 248 bin 10 lira muhammen bedelle kiraya verileceği “Açık Teklif” usulü ile İhale’nin Rize’de gerçekleştirileceği duyurulmuştu.
ARAP YATIRIMCIYA MI DEVREDİLECEK?
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Hatırlayın, Kültürel etkinlikleri, tabiat yürüyüşü, foto, safari ve kampçılık gibi faaliyetleri ile 403 dekarlık bir alanı içine alan Aymaç Tabiat Parkı, 2017 yılında Türkiye’nin 222’inci tabiat parkı olarak tescil edilmişti.  Dönemin Tarım ve Orman Bakanı da parkın büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyerek koruma altına alındığını açıklamıştı. Ancak bugün gelinen nokta da park koruma ve kontrol gerekçeleri ile ihale edilip kiraya verilecek. Oysa, diğer tabiat parkları gibi korunup, kollanıp Bakanlığın gözetiminde neden hizmet verilmiyor. Ayrıca, buranın Arap yatırımcıya devredilmek üzere ihale edildiği şeklinde çok rahatsız edici ve kaygı verici duyumlar alıyoruz. Bu parkta Giresunlu her ailenin geçmişinden bugüne yaşattığı anıları, piknik günlükleri var. Şimdi yapılacak bu ihale ile yöre halkının hakları elinden alınacak, kullanma imkânı ortadan kalkacak ve Arap yatırımcıyla yeni bir rant yaratma hevesine kurban mı edilecek” dedi.
2886 Sayılı Kanun’un 45’nci maddesi ve Hazine Taşınmazların İdaresi Hakkındaki Yönetmeliğin 34’ncü maddesi uyarınca “Açık Teklif” usulü ile ihale edileceğini ifade eden CHP’li Tığlı, “Giresun’un en önemli hazinelerinden biri olan yaylaların Arap yatırımcılara devredilmesi için söz verildiği iddiaları doğru mudur? İhale’nin böyle bir sürecin başlangıcı olduğu iddiaları ve kaygılarını nasıl değerlendiriyorsunuz? gibi soruları sordu.
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması için TBMM’ye verdiği soru önergesi şu şekilde.
• Koruma, kontrol ve denetimleri Doğa Koruma ve Milli Parkların sorumluluğunda olan Aymaç Tabiat Parkı’nın korunması için ihale ediliyor olması bakanlığınızın bu parkı koruyamadığı anlamına gelmez mi?  Bakanlığınız ve ilgili müdürlükleri neden bu parkı koruyamıyorlar? İhale yöntemi ile ulusal ya da uluslararası şirketlere teslim edilecek parkı korunmanın tek yöntemi bu mudur?
• 2886 Sayılı Kanun’un 45’nci maddesi ve Hazine Taşınmazların İdaresi Hakkındaki Yönetmeliğin 34’ncü maddesi uyarınca “Açık Teklif” usulü ile ihale edileceği duyurulan bu İhale ile birlikte Giresun’un en önemli hazinelerinden birisi olan yaylaların Arap yatırımcılara devredilmesi için söz verildiği iddiaları doğru mudur?
• Aymaç Tabiat Parkı’nın Giresun’un halkını, yöresini, tabiatını, yayla kültürünü bilen birine kiralanarak korunması yerine, yalnızca kâr amaçlı bir faaliyet olarak değerlendirilmesi Giresunlulara nasıl bir fayda sağlayacaktır?
• Yapılan bu ihale yöre halkının bilgisi dahilinde midir?
• Türkiye’nin 222’nci tabiat parkı olarak tescil edilen Aymaç Tabiat Parkı’nı kiralayıp ne kazanacağız, diğer tabiat parkları gibi korunup kollanıp her vatandaşımızın yararlanacağı biçimde Bakanlığın gözetiminde neden hizmet vermiyor?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.