Dolar 18,8868
Euro 20,1542
Altın 1.114,70
BİST 5.283,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Çok Bulutlu
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Başkan Yıldız’dan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü mesajı

Giresun Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yıldız’dan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü mesajı
Ekim 4, 2022 6:40 am
171

“Bir insanın ruhu ancak bir kedi bir köpek yada herhangi bir hayvanı sevdiğinde uyanır. Doğanın dengesini koruması noktasında patili dostlarımızın rolü çok büyüktür. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmek gerekiyor. Ebeveynler olarak çocuklarımıza ve çevremize her zaman örnek olmalıyız. Bir kediyi sevmek, bir köpeğin başını okşamak, bir güvercine yem vermek insanlığımızı pekiştirir. Ayrıca unutulmamalıdır ki hayvan sevgisi; insandaki paylaşma, merhamet ve yardımlaşma gibi duyguları geliştirir.

5199 sayılı kanunun daha yaşanabilir, hayat bulunabilecek güncelleme yapılması temennimizdir. Sokakta yaşayan can dostlarımızın refahı bu noktada daha iyi olacaktır. Sokaklarımızda kedi ve köpeklerimiz için su ve mama koymayı, kuşlar için ise ekmek kırıntıları bırakmayı unutmayalım.

İlimiz ve ilçemizde ihbarları değerlendirip. İlgili birimlere bilgi verip, ilçelerimizde bulunan barınaklar da sokak hayvanlarımızın bakım ve tedavileri yapılıyor. Sahiplendirme işlemlerini takip ediyoruz.

Giresun Hayvanları Koruma Derneği olarak her ihbarda vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve gece gündüz demeden derneğimiz yönetim kurulu başta olmak üzere gönüllü olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle 4 Ekim Hayvanları Koruma gününü kutluyor, doğayı paylaştığımız sevimli dostlarımız için güzel bir dünya diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.