Dolar 18,8853
Euro 20,0499
Altın 1.098,23
BİST 5.231,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Batlamalılardan Arıtma tesisine tepki!

Batlama havzasında yapımına başlanılan Arıtma Tesisi, tepkileri de beraberinde getirdi.

Batlamalılardan Arıtma tesisine tepki!
Kasım 7, 2022 7:36 am
142

Batlama Sanayi Sitesi İşletme Kooperatif Başkanı Hamdi Çakır, Aksu Mahallesi’nin çöp yığınlarından kurtulurken, Batlama vadisinde yapımına başlanan Arıtma Tesisi projesinin bölge halkını derinden üzdüğü bildirdi. Çakır yaptığı açıklamada, Batlama halkı olarak şehrimize yapılan hiçbir yatırıma karşı değiliz, tam tersine her yatırıma desteğiz. Ancak Batlama’ya yapılmakta olan arıtma tesisinin yerinin doğru olduğunu düşünmüyoruz.

Çünkü geçmiş dönemlerde konut yapılması için izin verilmiş olan bölgeye şimdi arıtma tesisi yapılmasının doğru olduğunu düşünmüyoruz. Batlama halkı olarak arıtma tesisi projesinin yapıldığı yerin yeniden gözden geçirilmesini ve yetkililerden konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Arıtma tesisinin uygun olan başka bir yere yapılmasının sağlanması halinde bu yerin bölgeye değer katacak başka yatırımlar için değerlendirilebileceğine dikkat çeken Hamdi Çakır, “Arıtma tesisi yapılmakta olan yer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘İlk Evim Projesi’ için çok uygun bir yer. Arıtma tesisi projesinin şehrimizde fiziki şartları uygun olan bir yere yapılması halinde bu bölge Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği İlk Evim Projesi için tahsis edilebilir. Böylelikle yaklaşık 40 bin nüfusa sahip Batlama halkının gönlü fethedilebilir ve seçim öncesi bir taşla iki kuş vurulur” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.