Dolar 18,9004
Euro 20,0589
Altın 1.118,22
BİST 5.261,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 15°C

Bir arpa boyu yol alınamadı

Güney Çevre Yolu Projesinin yatırıma dönüştürülmesi bekleniyor

Bir arpa boyu yol alınamadı
Ağustos 10, 2022 5:59 am
232

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Başkan Çakırmelikoğlu, Giresun Güney Çevre Yolu Projesi yatırım kararı zamanının geldiğini, bu yönde siyasi yapının harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Çakırmelikoğlu yaptığı açıklamada, siyasi iradenin Giresun ve ülkemizin temel ve stratejik ihtiyacı olan Giresun Güney Çevre Yolu Projesi yatırımı konusunda yaklaşımlarını netleştirmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Çakırmelikoğlu, “2012 yılından itibaren devletin resmi gündeminde olan ve proje ihalesi, Ordu Gülyalı girişi dolayısıyla durdurulduğu belirtilen son iki yıldır bir arpa boyu yol alınamayan, Giresun Güney Çevre Yolu Projesi için birilerinin çıkıp, sürece müdahil olma vakti gelmiştir” dedi.

“Bu kapsamda yetkili ve sorumlu olan siyasi irade, iktidarından muhalefetine kadar güney çevre yolu yatırım kararının alınmasını sağlamalıdır” diyen Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu şunları kaydetti:

“Giresun Güney Çevre Yolu salt bir ulaşım aksı olmadığı gibi, bir kentin sosyal ve ticari gelişim sahasını da içinde barındırmaktadır. Orta Asya ve Uzak Doğu pazarına ulaşım ağının ana omurgası olan Karadeniz Sahil Yolu standartlarının yükseltilmesi açısından da güney çevre yolu yatırımının önemi göz ardı edilmemelidir. Ancak on yılı aşan bir süreçte bu mega projenin, proje ihalesinden yatırım aşamasına geçirilememesi, ciddi sorunları da beraberinde getirmektedir. Bugün ülkemizin lojistik üst konumunun güçlenmesiyle birlikte karayolu ağı altyapısının önemi bir kat daha artmıştır. 47 km. uzunluğunda olması tasarlanan projenin akıbetinin bu yıl içerisinde netleştirilmesi gerekmektedir. Bu düğümün ise çözüm adresi siyasi iradedir, salt bu hedef iktidarıyla muhalefetiyle Giresun’un öncelikli beklentileri arasındadır. Projenin yatırım aşaması kadar gündemde tutulmasının mücadelesi de verilmelidir. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak sürecin başından itibaren aşama aşama, konuyu ve yatırım projesini takip etmemizle birlikte süreç kaybının ivedilikle telafi edilmesi şarttır. Vilayet olarak öncelikli ve acil beklentimiz ve tüm yatırım taleplerimizin kilit noktası, Giresun Güney Çevre Yolu yatırımıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.